Timur Cihantimur'un Kefalet Talebine Ret: 2 Milyon Dolar Teklif Yetmedi

Timur Cihantimur'un Kefalet Talebine Ret: 2 Milyon Dolar Teklif Yetmedi

1 Mart tarihinde İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı otomobille Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur, ABD'de tutuklu bulunduğu ıslahevinin şartlarından şikâyetçi olup, 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalmak istedi. Ancak savcı Kristen A. Kearney, Cihantimur'un serbest kalması halinde kaçma ihtimali olduğu gerekçesiyle bu talebe itiraz etti.

Kaza Sonrası Kaçış ve Tutuklanma

Kaza sonrası annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçırılan Cihantimur, ABD'de yakalanarak tutuklandı. Eylem Tok, 14 Haziran’da tutuklandı ve 18 Haziran’da mahkemeye çıkarıldı. Hâkim Donald L. Cabell, Tok'un ‘suçluyu koruma’ suçundan Türkiye’ye iadesi talebine ilişkin duruşmayı 27 Haziran’a erteledi ve Tok'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Dün ise Tok'un davası 1 Temmuz'a ertelendi.

Kefalet Teklifi Reddedildi

Cihantimur da annesi gibi tutuklu yargılanıyor. Hürriyet’ten Yunus Paksoy'un haberine göre, iki kez hâkim karşısına çıkan Cihantimur, avukatları aracılığıyla Manson Gençlik Enstitüsü ıslahevinin şartlarından şikayetçi olduğunu belirterek 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest bırakılmayı talep etti. Ancak savcı Kristen A. Kearney, elektronik kelepçe ile izleme imkânının bulunmadığını ve 2 milyon dolarlık kefaletin Cihantimur’un yeniden kaçma tehlikesini azaltmayacağını belirterek bu talebe itiraz etti.

Timur Cihantimur’un serbest kalma talebi böylece reddedilmiş oldu ve tutukluluğu devam ediyor.

Önceki Haber Bahçelievler'de 7 Katlı Bina Çöktü: Valilikten Açıklama, Çevre Binalar Boşaltıldı
Sonraki Haber Ankara'da Gaspçı Çete Dehşet Saçıyor: Sürücülerin Korkulu Rüyası
Benzer Haberler