Sağlık Bakanı Koca: Ötenaziye Karşıyım, İnsani Çözümler Bulmalıyız

Sağlık Bakanı Koca: Ötenaziye Karşıyım, İnsani Çözümler Bulmalıyız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kuduz vakalarının artışına dikkat çekerek, sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu. Kuduz vakalarının artmasının tedbir alınması gerektiğini gösterdiğini belirten Koca, ötenaziye karşı olduğunu vurguladı. "Bir tedbir alınması gerektiği kuduz vakalarının artışından da belli. Tedbir ötenazi mi olmalı, açıkçası insani olarak gönlüm ötenaziden taraf değil" dedi.

Onaylı Randevu Sistemi Genişletiliyor

Sağlık Bakanı Koca, Kurban Bayramı'ndan sonra muayenelerde olduğu gibi tetkiklerde de Onaylı Randevu Sistemi'nin devreye gireceğini açıkladı. Bir gazetecinin "Hastaneleri ziyaret ederek değerlendirmelerde bulunuyorsunuz. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne ilişkin toplantılarınız devam edecek mi?" sorusuna yanıt veren Koca, ziyaretlerinin süreceğini belirtti.

Perşembe günü Çam ve Sakura Hastanesi'nde olacağını açıklayan Koca, "Artan kapasitelerin ve sorunların ne kadarının çözülebildiğini, hangi tedbirlerin alınması gerektiğini klinik hocalarımız, asistan arkadaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz. Toplantılar devam edecek." dedi.

Randevu Sistemi ile Şikayetler Azaldı

Onaylı Randevu Sistemi'nin memnuniyet oranına ilişkin soruya yanıt veren Koca, "Bayramdan sonra bu sürecin bir aylık sonuçlarını medyaya açıklayacağız. Bu uygulamanın faydalarını ve neler yapılması gerektiğini detaylı anlatacağım." dedi. Koca, sistemin devreye girmesiyle şikayetlerin önemli oranda azaldığını belirtti.

Tetkiklerde Onaylı Randevu Sistemi

Bayramdan sonra tetkiklerle ilgili de onaylı bir döneme geçileceğini açıklayan Koca, "MR, tomografi, kolonoskopi hatta ameliyatlar dahil olmak üzere randevu verdiğimiz bütün tetkiklerle ilgili onay sistemini devreye alarak, vatandaşımızın bir sonraki gün gelememesi durumunda başka bir hastayı çağırarak işlemleri gerçekleştireceğiz." dedi.

Randevu Sadakat Oranı Arttı

Onaylı Randevu Sistemi'nde bir aylık dönemde elde edilen sonuçlar hakkında bilgi veren Koca, "Randevuya sadakat oranı ve randevuların son saatlerde iptal edilmesi sorunları vardı. Bu sorunların giderek azaldığını ve sadakat oranının yüzde 90'ın üzerine çıktığını söyleyebilirim. Vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Önceki Haber 27 İlde Ormanlara Giriş Yasağı: Yangın Riskine Karşı Alınan Önlemler
Sonraki Haber Meteorolojiden Kuvvetli Rüzgar ve Yağış Uyarısı
Benzer Haberler