Putin, Çeçenistan'da Kendisine Hediye Edilen Kur'an-ı Kerim'i Öperek Saygı Gösterdi

Putin, Çeçenistan'da Kendisine Hediye Edilen Kur'an-ı Kerim'i Öperek Saygı Gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 yıl aradan sonra ilk kez Çeçenistan'a yaptığı ziyarette, kendisine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i öperek saygısını gösterdi. Bu görüntüler geniş bir beğeni topladı.

Putin, 2011 yılından bu yana ilk kez Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkent Grozni'de Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Putin, burada İslami değerlere olan hassasiyetini bir kez daha vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'e Gösterilen Saygı

Ziyaret sırasında Hazreti İsa Camii'nde Putin'e hediye edilen Kur'an-ı Kerim, Putin tarafından öpülerek büyük saygı gördü. Putin daha önce yaptığı bir açıklamada, Kur'an-ı Kerim'in Müslümanlar için kutsal bir emanet olduğunu ve ona yapılan saygısızlığın Rusya'da suç sayıldığını belirtmişti. "Kur'an-ı Kerim Müslümanlar için kutsaldır ve diğer tüm insanlar için de öyle olmalıdır," diye eklemişti.

Çeçenistan'daki Askeri Ziyaretler

Putin, ziyaretinde Çeçenistan'ın ilk lideri Ahmet Kadirov'un mezarını da ziyaret etti ve ardından Ramazan Kadirov ile birlikte Gudermes'teki Rus Özel Kuvvetler Üniversitesi'ni gezdi. Burada Ukrayna'da savaşmak için eğitim gören Çeçen askerler ve gönüllülerle bir araya gelen Putin, "Sizin gibi askerlerimiz olduğu sürece, her zaman yenilmez olacağız," diyerek askerlerin cesaretini övdü.

Çeçenistan'dan Ukrayna'ya 47 Bin Asker Gönderildi

Ziyaret kapsamında Putin ve Kadirov, bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Kadirov, toplantıda Çeçenistan'ın şimdiye kadar Ukrayna'da savaşmak için 19 bini gönüllü olmak üzere toplam 47 bin asker gönderdiğini açıkladı. Kadirov ayrıca, eğitim almış on binlerce askerin de askeri bölgeye gitmek için hazır beklediğini belirtti.

Önceki Haber Azerbaycan BRICS'e Başvurdu
Sonraki Haber Lübnan'dan Fırlatılan Roketler İsrail'i Alevler İçinde Bıraktı
Benzer Haberler