Özel'den TBMM'den Geçen Başıboş Köpek Düzenlemesine İlk Yorum: Anayasa Mahkemesi'ne Gideceğiz

Özel'den TBMM'den Geçen Başıboş Köpek Düzenlemesine İlk Yorum: Anayasa Mahkemesi'ne Gideceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, başıboş köpeklerin uyutulmasını içeren düzenlemenin TBMM'den geçmesinin ardından ilk değerlendirmesini yaptı. Özel, CHP'li belediyelerin bu düzenlemeye direneceğini ve kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi. Özel, "Bu bizim görevimiz. En kısa zamanda yürütmeyi durdurma talebiyle bunu yapacağız," dedi.

Özel, sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemelerin kabul edilmesinin ardından gazetecilere konuştu. Kanunun Anayasa'ya aykırı olduğunu ve yaşam hakkını savunmadığını belirten Özel, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtti. Özel, aşılı sokak köpeklerinin kuduz gibi hastalıklara karşı bariyer olduğunu ve bu düzenlemenin halk sağlığı açısından büyük risk taşıdığını ifade etti.

Özel, Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığını, ancak bu kez farklı bir sonuç beklediklerini söyledi. CHP grubunun üstün gayretleri sayesinde düzenlemenin bazı maddelerinin değiştirildiğini, ancak yasanın hala tehlikeli olduğunu belirtti.

Özel, CHP'li belediyelerin kanunun örtülü talimatlarına uymayacağını ve barınak yapma, aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, CHP milletvekillerinin yaz döneminde de çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Önceki Haber Sokak Hayvanları Düzenlemesi TBMM'de: İlk 5 Madde Kabul Edildi
Sonraki Haber Başıboş Köpek Yasası TBMM'den Geçti, İlk Adımı Silvan Belediyesi Attı
Benzer Haberler