Orta Doğu'da Yeni Bir Savaş Kapıda! Hizbullah'tan İsrail'e Sert Uyarı

Orta Doğu'da Yeni Bir Savaş Kapıda! Hizbullah'tan İsrail'e Sert Uyarı

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi hedef alan İsrail saldırıları devam ederken, Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor. Hizbullah'ın Tel Aviv'e yönelik saldırılarının ardından İsrail ordusunun, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yardımcısını öldürdüğü iddia edildi. Lübnan kaynaklarına göre, Orta Doğu'da 24 saat içinde yeni bir savaş başlayabilir. Hizbullah, İsrail'e tehdit ederek "Hayatta kalmak istiyorsanız güneye kaçın" uyarısında bulundu.

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Çatışmalar

Lübnan'daki Hizbullah, Ekim ayında başlayan İsrail-Hamas savaşına hızla dâhil oldu ve kısa sürede İsrail'in kuzeyine sayısız saldırı düzenledi. İsrail ordusunun bu saldırılara karşılık olarak Hizbullah'ın lideri Nasrallah'ın yardımcısını öldürdüğü öne sürülürken, Lübnan haber siteleri 24 saat içinde yeni bir savaşın başlayabileceğini ifade etti.

İsrail'in Kuzeyi Yangınlarla Mücadele Ediyor

Hizbullah tarafından fırlatılan roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyinde yangınlar çıktı ve geniş bir alanı etkisi altına aldı. Yangınların söndürülmesi için ekiplerin yetersiz kalması sebebiyle İsrail, takviye ekip talebinde bulundu. İsrail medyası, Kiryat Şimona bölgesindeki yerleşim alanlarında yangınların kontrol altına alınmaya çalışıldığını ve bu sırada 6 itfaiye erinin yaralandığını duyurdu.

İran'dan İsrail'e Uyarı

İran, İsrail'in bu saldırılara misilleme olarak Lübnan'a girmesine karşı Tel Aviv'i uyardı. İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bagheri Kani, "Bu çatışmadan Siyonistler zararlı çıkacak" dedi. Lübnan basınında çıkan haberlerde ise İsrail-Lübnan arasında çıkacak olan savaşı şimdilik ABD'nin kapalı kapılar ardında engellediği yazıldı.

Hizbullah'tan İsrail'e Son Uyarı

Lübnan medyasına göre, Hizbullah topyekün bir savaş için son hazırlıklarını tamamladı. Hizbullah destekçisi Telegram kanallarında, "Hafta sonuna kadar vaktiniz var, hayatta kalamazsınız, size tavsiyem güneye kaçın" şeklinde tehditler yer aldı. Bu tehditlerin nedeni olarak, Hizbullah'ın lideri Nasrallah'ın en önemli yardımcılarından Hasdim Safi'nin öldüğü iddiası gösteriliyor. Ancak, İsrail ve Beyrut kanadından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Orta Doğu'da tansiyonun yüksek olduğu bu dönemde, bölgede yaşanacak gelişmeler yakından takip ediliyor.

Önceki Haber ABD'den 13 Türk Şirketine Yaptırım Kararı
Sonraki Haber Netanyahu'nun Savaş Kabinesini Feshetmesi ve Yeni Süreç
Benzer Haberler