Okullarda Yeni Dönem: Kura ile Sınıf Belirleme

Okullarda Yeni Dönem: Kura ile Sınıf Belirleme

2024 yılı itibarıyla ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlenecek. İlkokula yeni kayıt yaptıran öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, 28-30 Ağustos tarihleri arasında kura yöntemiyle tespit edilecek.

Değişiklik Talepleri Yazılı Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda gerekli tedbirlerin alınması için valiliklere yazı gönderdi. Yazıda, velilerin sınıf ve öğretmen değişikliği taleplerini yazılı olarak yapabileceği, bu taleplerin rehberlik servisinin hazırlayacağı raporla değerlendirileceği belirtildi. Değişiklikler, okul yönetimi tarafından ders yılı içinde bir defaya mahsus yapılabilecek.

5. Sınıf Şubeleri de Kura ile Belirlenecek

İlkokul ve ortaokullara yeni kayıt yaptıran veya nakil olan öğrencilerin şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden belirlenmeye devam edecek. Bu işlemler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili yönergesi doğrultusunda yapılacak. Şube ve öğretmen belirleme işlemleri, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Valiliklere Özel Talimatlar

Valiliklerin, yönetmelik ve yönerge hükümlerine özen göstererek, işlemlerin doğru ve zamanında yapılması için tüm tedbirleri alması istendi. Herhangi bir aksaklık olmaması için dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Önceki Haber Instagram'a Erişim Engeli: İlk Savunma
Sonraki Haber Ankara'da Feci Otobüs Kazası: 11 Ölü, 25 Yaralı
Benzer Haberler