Okullar Planlandığı Gibi 9 Eylül'de Açılıyor: Tatil Uzatma İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Okullar Planlandığı Gibi 9 Eylül'de Açılıyor: Tatil Uzatma İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Maymun çiçeği virüsü ile ilgili endişeler devam ederken, "Yaz tatili uzayacak" söylentileri gündeme gelmişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "9 Eylül'de okullar açılacak, tatilin uzatılması söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

Gaziantep'te 11 ilin İl Milli Eğitim Müdürleri ile toplantı düzenleyen Bakan Tekin, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Okulların açılış tarihine ilişkin soruları yanıtlayan Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili konularda çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Tatilin uzatıldığı yönünde iddialar var, ancak 9 Eylül'de okullar açılacak ve herhangi bir erteleme planlanmıyor. 2 Eylül'de öğretmenlerimiz seminerlerine başlayacak ve 9 Eylül itibarıyla eğitim öğretim takvimi devreye girecek" ifadelerini kullandı.

"ARA TATİL KALKMAYACAK"

"Ara tatil kalkacak mı?" sorusuna da açıklık getiren Bakan Tekin, "Ara tatilin kaldırılması gibi bir durum söz konusu değil. Ayrıca, uzaktan gerçekleştirilen seminerler artık yüz yüze yapılacak" dedi.

"TÜRK MİLLETİNİN İSTEDİĞİ EĞİTİM MODELİNİ HAYATA GEÇİRDİK"

Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında bilgi veren Bakan Tekin, bu modelin bu yıl itibarıyla 1, 5 ve 9. sınıfların ilk kademelerinde uygulanmaya başlanacağını belirtti. Tekin, "Anadolu insanının ve tüm Türk milletinin arzuladığı bir eğitim öğretim modelini hayata geçirdik. Kendi değerlerimize uygun ve aynı zamanda evrensel ilkelerle örtüşen bir model geliştirdik" dedi.

Önceki Haber Sokak Köpeklerinin Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayhan Özçelik’in Hastane Raporu Ortaya Çıktı
Sonraki Haber Sağlık Bakanlığı'ndan Batı Nil Virüsü Uyarısı: Bu Yıl 6 Vaka Tespit Edildi
Benzer Haberler