Narin'i Arama Çalışmaları 12. Gününde! Komandolar da Aramalara Katıldı

Narin'i Arama Çalışmaları 12. Gününde! Komandolar da Aramalara Katıldı

Diyarbakır'da 12 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları jandarma ve AFAD ekipleri tarafından devam ederken, ilk kez komandolar da sahaya indi. Komandolar, arazide ve mısır tarlalarında buldukları elbise ve bez parçalarını incelemek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Aramalar 12 Gündür Sürüyor

Bağlar ilçesindeki Kur'an kursundan çıktıktan sonra kaybolan Narin Güran'ı arama çalışmaları 12. gününde komandoların katılımıyla devam ediyor. Arazide bulunan kıyafet parçaları delil olarak alınıp Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, gözaltında olan amca S.G.'nin işlemleri de sürüyor.

Olay, 21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursundan dönerken kaybolan Narin için ailesi ve köylüler arama yaptı, ancak sonuç alamayınca jandarmaya başvuruldu. Aramalara jandarma, özel harekat timleri, AFAD, sağlık ekipleri ve köpek iz takip timleri katıldı.

Geniş Kapsamlı Arama Yapılıyor

Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evlerde ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesi alındı ve 32 bin 952 kişi kontrol edildi. 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Son Görüntüler Güvenlik Kamerasında

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri okulun güvenlik kamerasında tespit edildi. Görüntülerde Narin, dört arkadaşıyla yürüdükten sonra tepe yolunu kullanarak evine doğru ilerliyor.

Soruşturma Genişletiliyor

Aramalarda Narin'e ait olmayan iki çocuk terliği bulundu. Soruşturma kapsamında Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı, ancak serbest bırakıldı. Daha sonra muhtar olan amca S.G. gözaltına alındı. S.G.'nin aracından alınan DNA örneklerinin Narin’in kıyafetleriyle eşleştiği belirtildi ve işlemleri sürüyor.Arama çalışmaları komandoların da katılımıyla hız kesmeden devam ediyor.

Önceki Haber Narin Güran Olayında Yeni Gelişme: Amcadan Sonra Anne de Gözaltında
Sonraki Haber Narin’in Amcasını Özel Ekip Sorguluyor
Benzer Haberler