Narin Güran Cinayetinde Yeni Tanık: Amcanın İfadesi Çürütüldü!

Narin Güran Cinayetinde Yeni Tanık: Amcanın İfadesi Çürütüldü!

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili sır perdesi hala aralanamadı. Soruşturmada ifadesi alınan ikinci bir tanık, amcanın olay günü tarlada olduğu yönündeki iddiasını yalanladı ve "O gün Narin’in evinin önünde gördüm." dedi. HTS kayıtları da amcanın, Narin’in kaybolduğu gün 1 saat 12 dakika içinde Antalya’da yaşayan bir kişiyi 5 kez aradığını gösteriyor. Ekipler bu telefon görüşmelerini de araştırıyor.

Narin’in cansız bedeni 19 gün sonra bulunurken, cinayetin organize bir şekilde işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Gözaltındaki 22 kişinin telefon görüşmeleri çözüldüğünde Narin’in ölüm nedeni ve failleri ortaya çıkacak. Tüm gözlerin çevrildiği soruşturmada yeni bir tanığın daha olduğu anlaşıldı.

Amcanın İfadesi Çelişti

Amca Salim Güran, ifadesinde Narin’in kaybolduğu gün saat 18:50’de tarlada olduğunu iddia etmişti. Ancak tanık Mehmet Şevket Kaya, amcayı 18:30-19:00 saatleri arasında Narin’in evinin önünde gördüğünü belirtti. Amca Güran, bu iddiayı "Yalan söylüyor." diyerek reddetti.

Telefon Görüşmeleri Şüphe Uyandırdı

Olay günü amcanın Antalya’da yaşayan biriyle defalarca telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. HTS kayıtlarına göre, amca Narin’in kaybolduğu gün 1 saat 12 dakika içinde aynı kişiyi 5 kez aramış. Bu görüşmeler de ekipler tarafından detaylı bir şekilde inceleniyor.

Cinayet Organize Mi?

Uzmanlar, Narin’in cansız bedenini dereye saklayan Nevzat Bahtiyar’ın bu işi tek başına yapmasının zor olduğunu belirtiyor. Çuvalın üzerine 5-6 büyük taş yerleştirildiği ve bunları tek başına taşımasının mümkün olmadığı ifade ediliyor. Cinayetin organize olabileceği düşünülüyor ve tutuklu amca Salim Güran’ın planlayıcı olma ihtimali de değerlendiriliyor.

Narin’in Ablasının Ölümü de Mercek Altında

Soruşturmada dikkat çeken bir diğer gelişme ise Narin’in 5 yıl önce ölen ablası Tülin Güran’la ilgili. Savcılık, 5 yaşında ölen Tülin’in ölümünü de incelemeye aldı. Ailesi tarafından "merdivenden düştü" denilerek otopsi yapılmadan defnedilen Tülin’in ölümü şüpheli bulunarak hastaneden röntgen ve tetkik raporları istendi. Soruşturma kapsamında mezarın açılması da gündeme gelebilir.

Önceki Haber Narin'in Cenazesini Teslim Alan Abiden, Anne ve Baba Hakkında İlk Açıklamalar
Sonraki Haber Enza Mobilya Masko Mağazası: En Fazla İlgi Gören Mağaza
Benzer Haberler