MEB'den Yeni Spor Ortaokulları

MEB'den Yeni Spor Ortaokulları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde spor liselerinde spor ortaokulları açma kararı aldı. Bu okullar, genç yaşta spora yönlendirilmesi gereken ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla kurulacak.

Eylül ayında başlayacak yeni eğitim döneminde, belirlenen spor liselerinde pilot olarak 5. sınıflardan itibaren spor ortaokulları açılacak. Bu okullarda, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre eğitim verilmesi hedefleniyor.

MEB, eğitimde köklü yenilikler yaparak, Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokulu’nu bu yıl açacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılında ise ilk spor ortaokulları açılacak. Bu okullar, ilkokuldan sonra spor alanında eğitim almak isteyen yetenekli öğrenciler için tasarlanacak.

Spor ortaokullarında, genel müfredatın yanı sıra ağırlıklı olarak beden eğitimi ve spor dersleri verilecek. Öğrenciler, bu okullara yetenek sınavıyla kabul edilecek. Pilot uygulama için seçilen illerdeki okulların belirlenme süreci devam ediyor ve tamamlandığında kamuoyu bilgilendirilecek.

Önceki Haber Instagram Neden Kapatıldı?
Sonraki Haber Instagram Ne Zaman Açılacak?
Benzer Haberler