Instagram Ne Zaman Açılacak?

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Popüler sosyal medya platformu Instagram, 2 Ağustos'tan beri BTK tarafından erişime kapatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Kanunlarımıza uydukları takdirde erişim engelini kaldıracağız" dedi. Instagram bu konuda bir adım atmazsa erişim engelinin bir süre daha devam edebileceği belirtiliyor.

Erişim Engeli Nedenleri

BTK, Instagram'a "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişim engeli getirdi. Bu karar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Hamas lideri Haniye'nin ölümünün ardından yayımladığı taziye mesajının Instagram tarafından engellenmesi sonrasında alındı. Altun, bu durumu sansür olarak nitelendirdi.

Tepkiler ve Ekonomik Etkiler

Hem siyasilerden hem de vatandaşlardan Instagram'ın kapatılmasına tepkiler gelirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, platformun kanunlara uyması gerektiğini vurguladı. Instagram'ın kapalı kalması, e-ticaret üzerinde de olumsuz etki yarattı. ETİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, bu durumun günlük 1,9 milyar TL ciro kaybına neden olduğunu belirtti.

Diğer Sosyal Medya Platformları

Bakan Uraloğlu, diğer sosyal medya platformlarına da benzer kuralların uygulanabileceğini, ancak şu an için bu konuda bir planlama olmadığını ifade etti. Kanuni ve toplumsal hassasiyetlere uyulmadığı takdirde gerekli müdahalelerin yapılacağını belirtti.

Önceki Haber MEB'den Yeni Spor Ortaokulları
Sonraki Haber Instagram'a Erişim Engeli: İlk Savunma
Benzer Haberler