Küba'dan İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Güçlü Destek: Uluslararası Adalet Divanı'na Müdahil Oluyor!

Küba'dan İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Güçlü Destek: Uluslararası Adalet Divanı'na Müdahil Oluyor!

Küba hükümeti, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararı aldı. Filistin halkına yapılan soykırıma son verilmesi için uluslararası çabalara destek vermek amacıyla davaya katılacağını duyurdu.

Küba Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Küba Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İsrail, ABD hükümetinin suç ortaklığıyla işgalci güç olarak 4. Cenevre Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini görmezden geliyor. Soykırım, apartheid, zorla yerinden edilme ve toplu cezalandırmaların günümüz dünyasında yeri olamaz," ifadelerine yer verildi.

Uluslararası Adalet Divanı'nda Müdahil Olacak

Küba, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olacak. Bu karar, Küba'nın Filistin halkına karşı işlenen soykırıma son verilmesine yönelik meşru uluslararası çabalara destek vermek amacıyla alındı. Küba, Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılmasına İlişkin Sözleşme'ye bağlı olarak "üçüncü devlet" olarak sözleşmenin yorumuna ilişkin beyanda bulunma hakkını kullanacak.

Diğer Ülkeler de Davaya Müdahil Oluyor

Güney Afrika, 1948 tarihli BM Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılmasına İlişkin Sözleşme'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 29 Aralık'ta İsrail'e karşı Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açmıştı. Küba'nın yanı sıra İrlanda, Şili, İspanya, Kolombiya, Meksika ve Türkiye de İsrail'e karşı açılan bu davaya müdahil olacağını duyurdu.

Küba'nın bu kararı, Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı uluslararası arenada önemli bir adım olarak görülüyor. Küba, uluslararası hukukun korunması ve adaletin sağlanması adına bu sürecin içinde aktif rol alacak.

Önceki Haber İsrail'in Gazze Saldırısı: Refah'ta Çadır Kampı Bombalandı, 25 Ölü, 50 Yaralı
Sonraki Haber Dağıstan'da Sinagog ve Kiliselere Kanlı Saldırı: 9 Ölü, 25 Yaralı
Benzer Haberler