Kırgızistan'da Darbe Girişimi Engellendi: Güvenlik Güçleri Harekete Geçti!

Kırgızistan'da Darbe Girişimi Engellendi: Güvenlik Güçleri Harekete Geçti!

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, ülkede bir darbe girişiminin engellendiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, ülkenin güvenliğini ve anayasal düzeni korumak amacıyla yürütülen önlemler kapsamında, şiddet kullanarak iktidarı ele geçirmeyi ve vatandaşların ölümüne neden olacak kitlesel karışıklıklar çıkararak sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırmayı planlayan bir grup yakalandı.

Fanatik Bir Grup Planladı

Darbe girişiminde bulunan grubun, suç ideolojisini destekleyen ve dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan kişilerden oluştuğu belirtildi.

Dört Kişi Gözaltına Alındı

Yürütülen soruşturma ve operasyonlar sonucunda dört kişi gözaltına alınarak geçici tutuklama merkezine götürüldü. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde ve kullandıkları araçlarda yapılan aramalarda, el yapımı patlayıcı düzenekleri, ateşli silahlar, mühimmat, telsizler, çelik yelekler, kolluk kuvvetleri üniformaları, insansız hava araçları, aşırılık yanlısı yayınlar ve diğer yasaklı maddeler bulundu ve ele geçirildi.

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, bu tür tehditlere karşı önlemler alarak vatandaşların güvenliğini sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Önceki Haber İngiltere'de İşçi Partisi İktidara Geldi
Sonraki Haber İran'ın Yeni Cumhurbaşkanı Türk Asıllı Pezeşkiyan Oldu
Benzer Haberler