İzmir'de Şiddetli Sağanak: Yol Çöktü, Araçlar Denize Sürüklendi, Okulda Eğitime Ara Verildi

İzmir'de Şiddetli Sağanak: Yol Çöktü, Araçlar Denize Sürüklendi, Okulda Eğitime Ara Verildi

İzmir'in Menderes ilçesinde etkili olan sağanak yağış, bazı ev ve iş yerlerinin su baskınına uğramasına neden oldu. Derenin taşması sonucu bir yol çökerken, bazı araçlar denize sürüklendi.

Gece Başlayan Sağanak, Sabah da Devam Etti

Meteorolojik uyarıların ardından beklenen sağanak yağış, gece saatlerinde başlayarak sabah etkisini sürdürdü. Yoğun yağış Menderes Çukuraltı Mahallesi'ndeki bazı evleri, Özdere Mahallesi'nde ise belediyeye ait kapalı otoparkı su altında bıraktı. Özdere'de bir istinat duvarı yıkılırken, park halindeki araçlar hasar gördü.

Okulda Eğitime Ara Verildi

Yağışın getirdiği molozlar, Özdere Oğan Timinci İlkokulu'nun bahçesinde hasara yol açtı. Güvenlik tedbirleri nedeniyle okulda eğitime bir gün ara verildi.

Araçlar ve Tekneler Denize Sürüklendi

Ahmetbeyli Mahallesi'nde taşan dere, Maydonoz Koyu'ndaki yolun bir kısmının çökmesine neden oldu. Park halindeki bir otomobil ve koyda bağlı teknelerden bazıları denize sürüklendi. Araç sahibi Şadan Özdirik, daha önce de benzer durumların yaşandığını belirterek, yağışın bu denli etkili olmasını beklemediklerini söyledi. Özdirik, "Yol çökmüş durumda ve araçlar suyun içinde. Belediyenin ekipleri müdahale etti ama yolun çökmüş olması nedeniyle araçları çıkarmanın mümkün olmadığını belirttiler," dedi.

Sahil Güvenlik Çalışma Başlattı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve itfaiye ekipleri, denize sürüklenen araç ve tekneleri çıkarmak için çalışmalarına başladı. Gümüldür Mahallesi'nde ise bir kamp alanında mahsur kalan vatandaşlar, AFAD ekiplerinin su tahliyesi yapmasıyla kurtarıldı.

Önceki Haber Narin Güran Cinayetinde Yeni Tanık: Amcanın İfadesi Çürütüldü!
Sonraki Haber TEM'de Korku Dolu Dakikalar! Yol Kenarında 2 El Bombası Bulundu
Benzer Haberler