İsrail Hava Kuvvetlerine Yurt Dışı Yasağı: İran Misilleme Hazırlığında

İsrail Hava Kuvvetlerine Yurt Dışı Yasağı: İran Misilleme Hazırlığında

İran'ın olası misillemesi nedeniyle İsrail Hava Kuvvetleri personeline yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Bu karar, İran'ın muhtemel bir saldırısına karşı alınan önlemler çerçevesinde alındı. İsrail askeri istihbarat birimi, İran'ın doğrudan bir saldırı hazırlığında olduğu bilgisini paylaşarak, saldırının perşembe günü gerçekleşebileceğini belirtti. Bu gelişmenin ardından İsrail Hava Kuvvetleri personelinin yurt dışına çıkışı yasaklandı.

Axios haber sitesinin adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, İran, İsrail ile perşembe günü yapılacak ateşkes ve rehine anlaşması görüşmelerinden önce doğrudan bir saldırı gerçekleştirmeyi planlıyor. İsrail basını, İran ve Hizbullah’ın eş zamanlı veya ardışık bir saldırı yapabileceğini belirtti. Bu tehditlerin ardından, İsrail Hava Kuvvetleri personeline yurt dışına çıkış yasağı kararı alındı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından, İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirterek, Tahran yönetiminin Tel Aviv'e karşılık vereceğini duyurmuştu.

Önceki Haber Netanyahu'nun Yanıtı Bekleniyor: Sinvar'dan Yeni Ateşkes Teklifi
Sonraki Haber ABD, Türkiye'den İran'ı Ortadoğu'daki Gerilimi Azaltmaya İkna Etmesini İstedi
Benzer Haberler