İsrail, Hamas'ın Lübnan lideri Fetih Şerif Ebu El Emin'i hedef aldı

İsrail, Hamas'ın Lübnan lideri Fetih Şerif Ebu El Emin'i hedef aldı

İsrail ordusu, Hamas'ın Lübnan'daki üst düzey lideri Fetih Şerif Ebu El Emin'in hayatını kaybettiği bir hava saldırısı düzenledi. Hamas, yaptığı açıklamada, El Emin'in İsrail tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda öldüğünü doğruladı. 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik yoğun bombardımanları sürdüren İsrail, bu sefer saldırılarını Orta Doğu'nun farklı bölgelerine genişletmeye başladı.

NASRALLAH'TAN SONRA YENİ BİR HEDEF

İsrail ordusu, daha önce Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı 72 saat süren ve 80 ton bombanın kullanıldığı bir operasyonla öldürmüştü. Bugün ise Lübnan'dan gelen haberlere göre İsrail, Hamas'ın Lübnan lideri El Emin'i hedef aldı.

AİLESİYLE BİRLİKTE HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in düzenlediği hava saldırısında El Emin, eşi, oğlu ve kızıyla birlikte hayatını kaybetti.

HAMAS'TAN DOĞRULAMA

Hamas, El Emin'in ölümünü doğrulayan bir açıklama yaptı ve saldırının İsrail ordusu tarafından Lübnan'da gerçekleştirildiğini belirtti.

FİLİSTİN CEPHESİ'NDEN ÜÇ KAYIP

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği bir başka saldırıda üç yöneticisinin öldüğünü açıkladı. Bu saldırıda, FHKC Siyasi Büro Üyesi ve Askeri Güvenlik Dairesi yetkilisi Muhammed Abdulal, FHKC Genel Merkez Komitesi üyesi İmad Avde ve FHKC yöneticilerinden Abdurrahman Abdulal'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Önceki Haber Suudi Veliaht Prens Selman'dan Tepki Çeken Filistin Açıklaması: "Umurumda Değil"
Sonraki Haber Yağışlar ve seller felaket getirdi! Kolera nedeniyle ölenlerin sayısı 535’e ulaştı
Benzer Haberler