İran'dan İsrail'e Misilleme: İlk Kez Hipersonik Fettah-1 Füzeleri Kullanıldı

İran'dan İsrail'e Misilleme: İlk Kez Hipersonik Fettah-1 Füzeleri Kullanıldı

İran, İsrail'e karşı gerçekleştirdiği füze saldırısında ilk kez hipersonik Fettah-1 füzelerini kullandı. Dünkü saldırıda Tel Aviv ve Kudüs'te hava savunma sistemleri devreye girerken, İran, bu füze saldırısının İsrail'in ulusal güvenliğini hedef alan eylemlerine misilleme olduğunu duyurdu. Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, saldırının özellikle İsrail’in son dönemde Lübnan’da başlattığı kara harekatına bir cevap niteliği taşıdığı belirtildi.

İsrail'in füze saldırısına maruz kalmasının ardından, başkent Tel Aviv ve Kudüs'te siren sesleri yankılandı. İran, saldırının hemen ardından hava savunma sistemlerini devreye soktu ve 200 füze ile karşılık verdi. İsrail basını saldırıları doğrularken, halka uyarılara dikkat etmeleri ve güvenli alanlarda kalmaları çağrısı yapıldı. İsrail ve Irak ise hava sahalarını uçuşlara kapattı.

İran devlet televizyonuna göre, saldırıda kullanılan hipersonik Fettah-1 füzeleri, yüksek hızları sayesinde İsrail’in füze savunma sistemlerini aşarak hedeflerini vurdu. Devrim Muhafızları Ordusu, bu saldırıda ilk kez Fettah-1 füzelerinin kullanıldığını ve İsrail'in radar sistemleri ile Arrow 2 ve 3 füze savunma sistemlerini devre dışı bıraktığını açıkladı.

Devrim Muhafızları Ordusu'nun yazılı açıklamasında, bu saldırının Hamas, Hizbullah ve İranlı komutanların öldürülmesine karşı bir misilleme olduğu vurgulandı. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise yaptığı açıklamada, İran’ın İsrail’e karşı meşru hakları doğrultusunda misilleme yaptığını belirterek, "Tehditlere karşı kararlıyız ve İran'la çatışmaya girmemeleri konusunda uyarıyoruz" dedi.

Önceki Haber Hizbullah'tan Tel Aviv'deki MOSSAD Karargahına Misilleme Saldırı
Sonraki Haber İran-İsrail Gerilimi: İstanbul Çıkışlı Uçuşlar İptal Edildi
Benzer Haberler