Hizbullah'tan Tel Aviv'deki MOSSAD Karargahına Misilleme Saldırı

Hizbullah'tan Tel Aviv'deki MOSSAD Karargahına Misilleme Saldırı

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedef alan ve 80 ton patlayıcı kullanılan bir operasyonla öldürdü. Ardından dün gece yarısı Lübnan'a kara harekatı başlattı. İsrail'in hava kuvvetleri ve dronlarla gerçekleştirdiği saldırılara Hizbullah'tan hızla karşılık geldi. İran destekli Hizbullah, İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın Tel Aviv'deki karargahını "Fadi 4" füzeleriyle hedef aldı. Saldırıda bir füzenin Tel Aviv yakınlarındaki bir otoyola düştüğü ve iki kişinin yaralandığı bildirildi. 

MOSSAD Karargahına Hava Saldırısı

Hizbullah, Nasrallah suikastına misilleme olarak MOSSAD'ın Tel Aviv'deki karargahına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. "Fadi 4" füzeleriyle yapılan saldırı sonucu bölgede alarm durumuna geçildi. İsrail ordusu, Lübnan'dan atılan füzelerin bir kısmının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini, ancak bir roketin Tel Aviv yakınlarındaki bir otoyola düştüğünü açıkladı.

Saldırıda Yaralananlar Oldu

İsrail'in acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, füze saldırısında şarapnelle yaralanan bir otobüs şoförünün orta derecede, bir diğer şoförün ise hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Saldırıya ait görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı.

Önceki Haber İsrail'den Lübnan'a "Kuzeyin Okları" Operasyonu: ABD Tam Destek Verdi, İran'a Uyarı
Sonraki Haber İran'dan İsrail'e Misilleme: İlk Kez Hipersonik Fettah-1 Füzeleri Kullanıldı
Benzer Haberler