Esad'dan Türkiye ile İlişkilerde Dikkat Çeken Açıklama: Normalleşme Girişimleri Sonuçsuz Kaldı

Esad'dan Türkiye ile İlişkilerde Dikkat Çeken Açıklama: Normalleşme Girişimleri Sonuçsuz Kaldı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, parlamentoda yaptığı konuşmada Türkiye ile ilişkileri değerlendirdi ve bu konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Esad, Rusya, İran ve Irak'ın arabuluculuk çabalarına rağmen Türkiye ile normalleşme girişimlerinin sonuç vermediğini belirtti. Ayrıca, Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesini istediklerini ifade etti.

Esad, egemenlik ve uluslararası hukukun, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi için önemli olduğunu vurguladı. Terörle mücadelenin her iki tarafın da çıkarına olduğunu söyleyen Esad, bu konuda kararlı olduklarını ve hiçbir haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Müzakere sürecinin başarılı olabilmesi için sağlam bir referans noktasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Esad, bu referansın uluslararası hukuk veya BM Şartı gibi ilkeler üzerine inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Esad, mülteci ve terör sorunlarının iki ülke için de önemli olduğunu, ancak bu konularda çözüm için kötü niyet olmadığı sürece bir sorun çıkmayacağını söyledi.

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Suriye ilişkilerinde normalleşme süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, Esad ile görüşmeye hazır olduklarını ve Suriye ile düşman olmadıklarını belirtmişti. Erdoğan, Esad'ın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için bir adım atması durumunda karşılık vereceklerini de ifade etmişti.

Önceki Haber "Ukrayna'dan Belarus'a Sert Uyarı: Sınırı İhlal Ederseniz Vururuz"
Sonraki Haber Bölgede Gerilim Tırmanıyor: Rus İHA'sı Polonya Hava Sahasını İhlal Etti
Benzer Haberler