Diyarbakır'da Kaybolan Narin Güran'ın Ölümüyle İlgili 21 Kişi Gözaltına Alındı

Diyarbakır'da Kaybolan Narin Güran'ın Ölümüyle İlgili 21 Kişi Gözaltına Alındı

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla başlatılan soruşturma derinleşti ve aralarında aile üyelerinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Narin’in cansız bedenine Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde, Eğertutmaz Deresi’nde ulaşıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, küçük kızın ölümünü duyurarak başsağlığı mesajı yayımladı.

21 Kişi Gözaltında

Narin’in kaybının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Narin’in yakınlarının da olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü ve olaya karışanların yargı önünde hesap vereceğini belirtti. Soruşturma kapsamında, 1 başsavcıvekili ve 3 savcı daha görevlendirildi.

Korkunç Detaylar Ortaya Çıktı

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in öldürüldükten sonra bir çuvala konup dere kenarına getirildiğini, suya yerleştirilerek üzerinin taş ve ağaç dallarıyla kapatıldığını açıkladı. Narin’in cansız bedenine ulaşmak için özel ekipler sekiz kez arama yaptı. İlk gözaltına alınan kişi olan Narin’in ağabeyi, kolundaki ısırık izleri nedeniyle şüpheli sıfatıyla sorgulandı, ancak yeterli delil bulunamayınca serbest bırakıldı.

Amca Salim Güran Tutuklandı

Narin’in amcası ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Salim Güran, soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklandı. Salim Güran’ın aracındaki DNA örneklerinin Narin’in kıyafetlerindeki izlerle eşleşmesi tutuklama kararına gerekçe gösterildi. Adalet Bakanı Tunç, tutuklamanın bir tedbir olduğunu belirtti ve yargının en ince detayına kadar gereğini yapacağını ifade etti.

Olayın Geçmişi

21 Ağustos’ta Kur’an kursuna gittikten sonra kaybolan Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları, tüm bölgenin defalarca taranmasına rağmen sonuçsuz kalmıştı. Aramalar sonunda, Narin’in cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Küçük kızın, öldürüldükten sonra çuvalla dereye atıldığı ve üzerinin taşla gizlendiği ortaya çıktı.

Önceki Haber FM Tasarım: Masko'nun Modern Mobilya İncisi
Sonraki Haber Narin Güran'ın Ölümü: Adli Tıp Raporu İlk Bulgularını Açıkladı
Benzer Haberler