Dilruba Kayserilioğlu’na 4,5 Yıl Hapis İstemi

Dilruba Kayserilioğlu’na 4,5 Yıl Hapis İstemi

İzmir’de sokak röportajında sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra cezaevinden tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu için "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Mahkeme Karşısında

Sokak röportajında Instagram’a erişim engeline dair yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Kayserilioğlu, bugün hakim karşısına çıkıyor. Kayserilioğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor. Daha önce tutuklanmasına neden olan ifadeleri nedeniyle hakkında hızlı bir iddianame hazırlanmıştı.

CHP Genel Başkanı Ziyaret Etmişti

Dilruba Kayserilioğlu’nun tutuklanması kamuoyunda büyük tepki toplarken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Kayserilioğlu’nu Aliağa Şakran Cezaevi’nde ziyaret etmişti. Özel, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Dilruba’nın tutukluluğu hukuksuzluktur. Düşüncesi ne kadar şok edici olursa olsun, herkesin şiddete başvurmamak kaydıyla düşüncesini açıklama hakkı vardır. Bu anayasal bir haktır, bu hakkı tartışmaya açmak despotluktur,” ifadelerini kullanmıştı.

18 Gün Sonra Tahliye Edildi

Tutuklu bulunduğu 18 günün ardından gece saatlerinde cezaevinden tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliyesine ilişkin gerekçeli kararın ise henüz açıklanmadığı belirtildi.

Önceki Haber Narin’in Amcasını Özel Ekip Sorguluyor
Sonraki Haber MEB'den Yeni Karar: Okullarda Cep Telefonu Yasaklanıyor!
Benzer Haberler