Dağıstan'da Terör Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Ölü Sayısı 19'a Ulaştı

Dağıstan'da Terör Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Ölü Sayısı 19'a Ulaştı

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılarda ölü sayısı 19'a yükseldi.

Melikov: "Savaş Evimize Geldi"

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırılar hakkında yaptığı açıklamada, "Bu saldırıların arkasında kimlerin olduğunu ve neyi hedeflediklerini biliyoruz. Savaş evimize geldi" dedi. Melikov, saldırılarda bir papazın da yaşamını yitirdiğini belirtti.

Dağıstan Polisinin Kahramanca Direnişi

Melikov, saldırıları düzenleyenlere karşı koyan Dağıstan polisinin kahramanca mücadele ettiğini ifade etti. "Bu benzeri görülmemiş terör saldırısında 15'ten fazla polis hayatını kaybetti. Onlar, silahlarıyla Dağıstan'daki barış ve huzuru koruyordu. Ölenler arasında bir papaz ve birkaç sivil de bulunuyor" diye konuştu.

Saldırıyı Düzenleyen Militanlar Etkisiz Hale Getirildi

Mahaçkale ve Derbent kentlerinde terörle mücadele operasyonunun aktif aşamasının tamamlandığını bildiren Melikov, "Saldırıları düzenleyen 6 militan etkisiz hale getirildi. Dış güçler tarafından hazırlanan tüm oyunların ve terör hücrelerinin tespit edilmesi yönünde gerekli çalışmalar gerçekleştirilecek. Durum, devletin kurumları tarafından kontrol altında bulunuyor" dedi.

Yangın Söndürüldü ve Soruşturma Başlatıldı

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıların terör eylemi olarak değerlendirildiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Derbent'teki sinagogda saldırı sonucu çıkan yangının söndürüldüğü de belirtildi.

Bu trajik olay, Dağıstan'da barış ve huzurun yeniden tesis edilmesi için büyük bir çaba gerektiğini gösteriyor. Melikov, gerekli tüm adımların atılacağını ve sorumluların adalet önüne çıkarılacağını vurguladı.

Önceki Haber Dağıstan'da Sinagog ve Kiliselere Kanlı Saldırı: 9 Ölü, 25 Yaralı
Sonraki Haber Julian Assange'ın Özgürlüğe Kavuşması: 1901 Günlük Tecrit Sona Erdi!
Benzer Haberler