Beş İl İçin Kritik Yağış Uyarısı: Sıcaklıklar Düşüyor, Sarı Kod Devrede!

Beş İl İçin Kritik Yağış Uyarısı: Sıcaklıklar Düşüyor, Sarı Kod Devrede!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Giresun, Rize, Artvin kıyıları, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Ülkenin güneyinde sıcak hava etkisini sürdürürken, kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerine gerileyecek.

Beklenen Hava Durumu

Kuzey ve doğu kesimlerde, Akdeniz’in iç bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Tokat, Van’ın doğusu ve Hakkâri çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yağışların çok kuvvetli, Ordu ve Trabzon çevrelerinde ise kuvvetli olması öngörülüyor.

5 İl İçin Sarı Kod

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşayan vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.

Marmara'da Poyraz Etkisi

Marmara Bölgesi'nde poyrazın önümüzdeki üç gün boyunca kuvvetli esmesi bekleniyor, bu da bölgede serinlik sağlayacak. Bölgede yağışsız günler devam ediyor ve sıcaklıklar 2-3 derece düştü. Edirne'de sıcaklık 35 dereceye, Çanakkale ve Balıkesir’de 31 dereceye, Sakarya’da ise 30 dereceye geriledi.

Bu uyarılar ışığında, belirtilen bölgelerde yaşayan vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Önceki Haber Malatya'da 4.0 Büyüklüğünde Deprem: Doğanşehir ve Çevre İllerde Hissedildi!
Sonraki Haber Timur Cihantimur'un Kefalet Talebine Ret: 2 Milyon Dolar Teklif Yetmedi
Benzer Haberler