ABD'den Acil Uyarı: İsrail-Hizbullah Gerilimi Bölgesel Savaşa Dönüşebilir

ABD'den Acil Uyarı: İsrail-Hizbullah Gerilimi Bölgesel Savaşa Dönüşebilir

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın "3. Dünya Savaşı riski var" açıklamasının yankıları sürerken, ABD’den Hizbullah’ın Lübnan’dan İsrail’e yönelik saldırılarıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Oldukça endişeliyiz, burada çıkacak bir savaş bölgesel savaşa dönüşebilir." dedi.

ABD'den Kritik Uyarı

İsrail askerleri ile Hizbullah arasındaki çatışmaların artması üzerine Washington yönetimi, Hizbullah’ın Lübnan üzerinden artırdığı saldırılar nedeniyle endişeli olduklarını belirtti ve durumun bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu. 

Savunma Bakanı Lloyd Austin: "Kolaylıkla Bölgesel Savaşa Dönüşebilir"

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların bölgesel bir savaşa dönüşme riskine dikkat çekerek, diplomatik çözüme önem verdiklerini vurguladı. Austin, "Lübnan-İsrail sınırındaki gerilimi durdurmak için diplomatik çözüme önem veriyoruz. İsrail ile Hizbullah arasındaki bir savaş kolaylıkla bölgesel bir savaşa dönüşebilir." ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan 3. Dünya Savaşı Riskine Dikkat Çekmişti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı’na yol açabileceğini belirterek, "Dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, böyle bir risk var." demişti.

Son Durum

7 Ekim’de Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın saldırılarına karşılık olarak İsrail, Gazze’ye yoğun bombardıman düzenlemiş ve yaklaşık 38 bin Filistinli hayatını kaybetmişti. Bu saldırılara karşılık olarak Lübnan’da faaliyet gösteren Hizbullah, İsrail’e yönelik saldırılarını artırmış ve son günlerde sınırdaki gerilim tırmanmıştı. İran destekli Hizbullah, Gazze’ye yönelik bombardımanın durdurulması şartıyla saldırılarını sonlandıracağını belirtmişti.

Önceki Haber Julian Assange'ın Özgürlüğe Kavuşması: 1901 Günlük Tecrit Sona Erdi!
Sonraki Haber Microsoft, Milyonlarca Hasta Verisinin Çalınmasıyla İlgili Suçlamalarla Karşı Karşıya
Benzer Haberler