Esed'den "Normalleşme" Yanıtı: Türk Askerlerinin Çekilmesi Gündeme Gelirse Erdoğan'la Görüşürüm

Esed'den

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "normalleşme" çağrısına yanıt verdi. Esed, Erdoğan'la görüşmenin "içeriğe" bağlı olduğunu ve Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi konusunun gündeme gelmesi halinde görüşebileceğini söyledi. Esed, "Kimse komşularıyla sorun yaratmak istemez, ama kuralların dışına çıkamayız" dedi.

Suriye'den Türkiye'ye Normalleşme Yanıtı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Türkiye ile normalleşme sürecine ilişkin açıklama yaptı. Esed, Erdoğan'la görüşmenin, Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi konusunun gündeme gelmesi durumunda mümkün olabileceğini belirtti.

Esed: "Türk Askerleri Çekilirse Görüşürüz"

Esed, ülkesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin içeriğe bağlı olduğunu vurguladı ve "Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunun gündeme gelmesi halinde görüşmeyi kabul ederim" dedi.

Komşularla Sorun Yaratmak İstemiyoruz

Esed, "İlişkileri geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu bakıyoruz. Kimse komşularıyla sorun yaratmak istemez, ama bu, kuralların dışına çıkabileceğimiz anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Hukuk ve Egemenlik İlkelerimizdir

Esed, uluslararası hukuk ve egemenliğe dayalı hareket ettiklerini belirtti ve "Bu süreçte ilkelerimizden ödün veremeyiz" dedi.

Erdoğan'dan Esed'e Davet Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sürecinde Esed'e davette bulunabileceğini belirtmişti. Erdoğan, "Beşar Esed Türkiye ile ilişkileri düzeltme yönünde adım atarsa, biz de karşılık veririz. Biz davetimizi yapacağız ve ilişkileri eski seviyesine getirmeyi umuyoruz" demişti.

Erdoğan: Sınır Komşumuzla Neden Arabuluculuk Olmasın?

Erdoğan, Türkiye'de görüşme konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin de yaklaşımlarının olduğunu belirterek, "Sınırımızdaki komşumuzla neden arabuluculuk yapmayalım?" demişti.

Önceki Haber Eski Çekya Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus 15 Temmuz Programında İlk Kez Bir Türk Sefaretinde Konuşma Yapacak
Sonraki Haber Trump, Suikast Girişiminin Ardından İlk Defa Halk Karşısında
Benzer Haberler