Türkiye'den Ege'de Yeni Jet Üssü Hamlesi

Türkiye'den Ege'de Yeni Jet Üssü Hamlesi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonel ihtiyaçlarına uygun olarak kuvvet yapısını sürekli güncellediğini ve bu kapsamda Muğla'nın Dalaman ilçesinde 16'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nın kurulacağını duyurdu. Ayrıca, Çanakkale'de Amfibi Kolordu kurulması kararlaştırıldı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın toplantısında, TSK'nın güvenlik stratejileri kapsamında her türlü tehdide karşı mücadelesini artırarak sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin sınır hattında yürütülen güvenlik operasyonları ve yasadışı geçişlerle mücadelede elde edilen sonuçları paylaştı. Son bir haftada yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan 529 kişinin yakalandığını, 1383 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini açıkladı.

Aktürk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinerek, uluslararası toplumun İsrail'i durdurması gerektiğini ve Filistin'de kalıcı bir barış için başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulmasının şart olduğunu vurguladı.

MSB ayrıca, Muğla/Dalaman'da kurulacak 16'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı ve Çanakkale'de oluşturulacak Amfibi Kolordu ile ilgili detaylar verdi. Bu yeni üs ve kolordu, TSK'nın harekat kabiliyetini artırmayı hedefliyor. Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'nın 1985'ten beri görev yaptığı, yeni jet üssünün de bu kapsamda hizmet vereceği açıklandı.

Son olarak, sınırda insan kaçakçılığı olayına karışan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay hakkında devam eden adli ve idari sürecin sürdüğü belirtildi. TSK'dan ilişiği kesilen diğer personellerle ilgili alınan disiplin kararları da kamuoyuna duyurulacak.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 1 Yılda 1045 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Sonraki Haber MİT’ten Nokta Operasyon: PKK’nın Bomba Uzmanları Etkisiz Hale Getirildi
Benzer Haberler