Kadın doğum kliniğinde akıl almaz skandal! Böyle ticaret görülmedi

Kadın doğum kliniğinde akıl almaz skandal! Böyle ticaret görülmedi

İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki özel bir kadın doğum kliniğinde yaşandığı iddia edilen olaylar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. CİMER’e yapılan bir başvuruyu değerlendiren İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, “organ ve doku alınması, saklanması, aşılanması ve nakli hakkında kanuna muhalefet” ile “sağlık hizmetleri temel kanununa muhalefet” suçlamalarıyla kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Genç kadınlara ilaç verildi, yumurtalar yurt dışına gönderildi
İddiaya göre, Ataşehir’de bulunan özel kadın doğum kliniği, maddi durumu yetersiz olan kadınları hedef aldı. 20 ila 40 bin lira arasında değişen ücretler karşılığında bu kadınlara “yumurta toplatma” ya da “genel kontrol” adı altında hormon ve yumurta artırıcı ilaçlar verildi. Değerleri yükselen kadınlar, daha sonra yurt dışındaki tüp bebek merkezlerine gönderilerek yumurtaları satıldı.

CİMER şikayetiyle ortaya çıktı
CİMER’e yapılan başvuruda yer alan bilgilere göre, kadınlara ilaçlar kurye aracılığıyla ulaştırıldı. İlaçların iki hafta boyunca düzenli olarak kullanılmasının ardından, gerekli biyolojik değerleri elde eden kadınlar yurt dışına götürüldü. Yumurtalarının burada satıldığı öne sürülen kadınlara, işlem öncesinde çeşitli testler ve anketler de uygulandı. Bu anketlerde “kan tahlili, smear testi, saç ve göz rengi” gibi genetik özellikler not alındı ve kadınlardan doğacak çocuklar üzerinde hiçbir miras hakkı talep etmeyeceklerine dair imza alındı.

Felç ve erken menopoz riski iddiası
Şikayette yer alan başka bir çarpıcı detay ise kullanılan ilaçların yan etkilerine ilişkin. İddiaya göre, 20-30 yaş aralığındaki kadınlara “ülkemizde yasal” olduğu söylenerek Amerika merkezli bir şirketle koordineli hareket eden kişiler tarafından ilaçlar verildi. Kadınlara ilaçların zararsız olduğu bilgisi sunulsa da, yapılan araştırmalarda ilaçların prospektüslerinde felç ve erken menopoz gibi ciddi yan etkiler bulunduğu öne sürüldü.

Yasal süreç başladı
Tüm bu iddialar üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. Başsavcılık, “organ ve doku alınması, saklanması, aşılanması ve nakli hakkında kanuna muhalefet” ve “sağlık hizmetleri temel kanununa muhalefet” suçlarından geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturmanın, klinik ile bağlantılı kişi ve kurumları da kapsayacak şekilde yürütüldüğü öğrenildi.

Önceki Haber Bize çikolata diye bakın ne yedirmişler! Bakanlık o markaları ifşaladı
Benzer Haberler