İsrail'de Şok ve Yas: Hizbullah'ın Roket Saldırısı Sonrası Binlerce Kişi Cenazelerde Buluştu

İsrail'de Şok ve Yas: Hizbullah'ın Roket Saldırısı Sonrası Binlerce Kişi Cenazelerde Buluştu

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems kasabasına yönelik roket saldırısında hayatını kaybeden 12 kişinin cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Tören öncesinde İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Hizbullah kırmızı çizgiyi aştı, saldırının bedelini ödeyecekler" dedi. Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi ise bu saldırının savaşta dönüm noktası olacağını belirtti.

Cenaze Törenine Büyük Katılım

Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Savunma Bakanı Yoav Gallant, cenaze öncesi saldırı bölgesini ziyaret etti ve Hizbullah'ın bu saldırının bedelini ödeyeceğini söyledi. İsrail Dışişleri Bakanlığı da Hizbullah'ı kınayarak, "Bu bir terör örgütüdür, sivillere kasıtlı olarak saldırıyorlar" dedi.

Savaşın Yeni Aşaması

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, Golan Tepeleri'ne yapılan saldırı sonrası hazırlıklarını bir üst seviyeye çıkardıklarını ve Kuzey'deki savaşın yeni bir aşamaya gireceğini belirtti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanaani ise İsrail'i Lübnan'da yeni bir maceraya girişmemeleri konusunda uyardı.

Hizbullah Kırmızı Çizgiyi Aştı

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oren Marmorstein, Hizbullah'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararını uygulamaya zorlanması gerektiğini vurguladı. Marmorstein, Mecdel Şems kasabasına yönelik roket saldırısının Hizbullah tarafından gerçekleştirildiğini ve İran yapımı roketlerin kullanıldığını belirtti. Hizbullah'ın tüm kırmızı çizgileri aştığını söyleyen Marmorstein, İsrail'in meşru müdafaa hakkını kullanacağını ifade etti.

Ne Olmuştu?

Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems kasabasına yapılan roket saldırısında 12 kişi hayatını kaybetmiş, 17'si ağır olmak üzere 35 kişi yaralanmıştı. İsrail ordu sözcülüğü, saldırıda kullanılan füzenin İran yapımı olduğunu ve sadece Hizbullah'ın envanterinde bulunduğunu belirtmişti. Ayrıca saldırıyı yöneten kişinin Hizbullah'ın saha komutanı olduğu ileri sürülmüştü.

Önceki Haber İsrail'in Hizbullah Mevzilerine Ağır Saldırısı Beyrut'ta Krize Yol Açtı: Uçuşlar Askıya Alındı, Ülkeler Vatandaşlarını Geri Çağırıyor
Sonraki Haber Katz'dan Şok Çağrı: Türkiye'yi NATO'dan Çıkarın!
Benzer Haberler