CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin 38’inci Olağan Kurultayı'na ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Kurultayda “delegelere para karşılığı oy kullandırıldığı” yönündeki iddialar üzerine Ankara’ya giden Çelik, ifadesi sonrası basına yaptığı açıklamada yaşananları “trajikomik” olarak nitelendirdi.
“Saat 04.00’te yola çıktım, iftira için ifade verdim”
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2023 Kasım ayında gerçekleştirilen CHP Kurultayı'na dair ortaya atılan usulsüzlük iddialarını soruşturuyor. Soruşturma kapsamında bazı tanıkların ifadelerine başvurulurken, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de “şüpheli” sıfatıyla çağrıldı. Çelik, Ankara Adliyesi’nde verdiği ifadenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu:
“Ben bugün sabah saat 04.00’te İstanbul’dan kalktım ve Ankara’ya geldim. Sebep: Bir vatandaş, ‘Kurultay zamanı İstanbul İl Başkanı'nın odasına moralsiz giren Bursa İl Başkanı çıkarken yüzü gülüyordu’ demiş. Ben bu iddiayla ifade verdim. Mesele bu kadar trajikomiktir.”
“Amaç CHP’nin yükselişini durdurmak”
Özgür Çelik, CHP’nin son yerel seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olduğunu hatırlatarak soruşturmanın altında siyasi bir hedef olduğunu söyledi:
“CHP, 2024 seçimlerinde 412 belediye kazanarak Türkiye'nin birinci partisi olmuştur. Bu soruşturmaların amacı, halkın teveccühünü kazanan CHP'nin itibarını zedelemek ve iktidar yürüyüşünü engellemektir. Tüm bunlar, partimize yönelik bir sindirme operasyonudur.”
Savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı
Özgür Çelik'in savcılığa verdiği resmi ifadede, kendisine yöneltilen suçlamaların somut bir delile dayanmadığını belirttiği görüldü. Çelik, ifadesinde şu ifadeleri kullandı:
“Hatip Karaaslan isimli şahsın tanık beyanında adım bir cümleyle geçmektedir. Ne zaman, nerede, kime, ne kadar para verildiği gibi hiçbir detay yok. Aynı şekilde, Erkan Çakır isimli şahsın ifadesinde de yine sadece ismim anılıyor ama somut bir isnat yapılmıyor. Bu iddialar tamamen soyut ve asılsızdır.”
“CHP'nin iktidar yürüyüşü engellenemez”
Açıklamasının sonunda Çelik, CHP'nin önümüzdeki genel seçimlerde iktidara yürüme hedefinin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, yapılan tüm soruşturmaların bu yürüyüşü durduramayacağını dile getirdi.
“CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Silivri zindanındaysa, bu da bu yürüyüşün önünü kesmeye yönelik bir başka adımdır. Ancak halkın desteğiyle, baskılara rağmen bu yolu yürümeye devam edeceğiz.”