İstanbul Beykoz’da ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül’ün ifadesi gündemi sarstı. Cezaevinden ifade veren Gül, suçu cezaevinde bulunan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’e yöneltti. Gül’ün açıklamaları siyasetten medyaya birçok kesimi hareketlendirirken, Köseler’in avukatı iddialara sert yanıt verdi.
Gözaltına “Gölge Başkan” Kapı Açtı
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, Fidan Gül’ü gözaltına almak üzere evine gittiğinde kapıyı Beykoz Belediyesi’nde çalışan ve kamuoyunda “gölge başkan” olarak anılan Bilgehan Murat Miniç açtı. Gül ile birlikte görüntüleri de daha önce gündeme gelen Miniç’in evde bulunması dikkat çekti.
Çekmeceden Yüklü Miktarda Para Çıktı
Polisin evde yaptığı aramalarda dikkat çeken bulgulara ulaşıldı.
Fidan Gül’ün yatak odasındaki çekmecede:
20 bin TL,
9 bin 800 dolar
Toplam yaklaşık 393 bin 500 TL ele geçirildi.
Aynı odada, Miniç’e ait olduğu söylenen bir başka çekmecede ise:
59 bin TL,
20 bin 678 dolar,
250 euro
Yaklaşık 860 bin TL bulundu.
Söz konusu para, elektronik cihazlarla birlikte tutanakla polis tarafından el konularak incelemeye alındı.
Suçlamalar: "Tüm İhaleler Usulsüzdü"
Tutuklu olarak cezaevinde bulunan Fidan Gül’ün ifadesinde yer alan açıklamalar adeta bomba etkisi yarattı. İddialara göre Gül:
“Başkan Alaattin Köseler, eski dönemde ihale alan firmalarla çalışılmasını yasakladı. Ancak bu durum yeni usulsüz ihalelerin önünü açtı. Geriye dönük teklif sundu ama uygun olmadığını düşündüğüm için kabul etmedim. Son yerel seçimden sonra yapılan tüm ihalelerin usulsüz olduğunu düşünüyorum. Vicdanen rahatsızım, kamu zararı doğdu.”
Bu ifadeyle Gül, Belediye Başkanı Alaattin Köseler’i doğrudan hedef aldı.
Köseler’in Avukatından Sert Yanıt: “Suçtan Kaçma Çabası”
Fidan Gül’ün suçlamalarının ardından Alaattin Köseler’in avukatı Çiğdem Kezer kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Kezer, Gül’ün ifadelerini şöyle değerlendirdi:
“Müvekkilim hakkında yapılan tüm iddialar mesnetsizdir. Fidan Gül, açıkça suçtan kurtulma amacıyla algı yaratmaya çalışmaktadır. Bu beyanların hiçbir hukuki geçerliliği bulunmamaktadır. Somut delillerle desteklenmeyen soyut ithamlar yargılamada dikkate alınamaz.”
Soruşturma Derinleşiyor
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltı ve tutuklamaların devam edebileceği belirtiliyor. Yolsuzluk ve rüşvet şüphesiyle genişletilen dosyada, yeni isimlerin de ifadeye çağrılması bekleniyor.
Gelişmelerin yakın takibe alındığı davada, belediyedeki usulsüzlük iddiaları yalnızca Beykoz’u değil, İstanbul siyasetini de derinden etkilemeye aday.