Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'daki gözaltı ve tutuklama süreçlerine dair gazetecilerle ilgili gelen soruya yanıt verdi. Özellikle gazetecilerin gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Gazetecilerle ilgili olarak arkadaşlar söyledi bana, onların durumlarını bir soralım, araştıralım. Mağduriyet söz konusu olmasın" açıklamasını yaptı.
Gazetecilerin Durumu Araştırılacak
Tunç, gazetecilerin toplumu bilgilendirmek için önemli bir rol oynadığını belirterek, ancak gazetecilerin eylemlere katılarak şiddet içeren hareketlerde bulunması durumunda yargının devreye girmesi gerektiğini ifade etti. "Gazetecilerimiz toplumu bilgilendirmek için görev yapan kişiler ama orada gazeteci olarak bulunup şiddet eylemine katılmışsa o zaman yargı, dosyasındaki durum nedir bilmemiz mümkün değil" dedi. Bununla birlikte, gazetecilerin durumlarını inceleyeceklerini ve mağduriyet yaşanmaması için gereken adımların atılacağını belirtti.
İstanbul'daki Gözaltılar ve Tutuklamalar
Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından gerçekleşen eylemlerle ilgili olarak da açıklama yaptı. Eylemlerin başlangıcında bazı taşkınlıkların yaşandığını ve güvenliği sağlamak adına güvenlik güçlerinin tedbirler aldığını ifade etti. Özellikle toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa aykırı hareket eden kişilere yönelik gözaltı işlemleri yapıldığını belirten Tunç, tutuklanan kişilerin durumlarının inceleneceğini söyledi.
Tutuklanan Gazeteciler Hakkında Bilgi
Son olarak, geçtiğimiz günlerde tutuklanan gazeteciler arasında AFP muhabiri Yasin Akgül, İBB foto muhabiri Kurtuluş Arı, NOW Haber muhabiri Ali Onur Tosun, Zeynep Kuray, Hayri Tunç, Gökhan Kam ve Bülent Kılıç yer alıyor. Ayrıca, 24 Mart'ta gözaltına alınan BirGün yazarı Barış İnce hâlâ gözaltında bulunuyor.