İstanbul’da meydana gelen ve geniş bir bölgede hissedilen depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yeni bir açıklama yaptı. Yapılan değerlendirmede, depremin ardından kaydedilen artçı sarsıntılarla ilgili güncel bilgiler paylaşıldı.
291 artçı sarsıntı kaydedildi
AFAD tarafından yayımlanan açıklamada, “Ana şoktan sonra şu ana kadar toplam 291 artçı sarsıntı kaydedildi” bilgisi yer aldı. Açıklamada ayrıca, artçı depremlerin seyrine ilişkin beklentilere de değinildi.
AFAD’dan “önümüzdeki birkaç hafta” vurgusu
Kurumsal açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Artçı sarsıntıların azalarak önümüzdeki birkaç hafta içinde sona ermesi beklenmektedir.”
AFAD, depremin etkilediği alanla ilgili de detaylı bilgi verdi. Rapora göre deprem, dış merkezinden itibaren 300 kilometrelik bir yarıçap içinde yer alan illerde hafif şekilde hissedildi.
AFAD yetkilileri süreci yakından izliyor
Özellikle İstanbul'da halk arasında tedirginlik oluşturan artçı sarsıntıların takibi, AFAD tarafından aralıksız olarak sürdürülüyor. Kurum, gelişmelerin kamuoyuyla anlık olarak paylaşılacağını belirtti.