Yenidoğan Çetesi Skandalı Anadolu'ya Yayıldı: Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'dan İhbarlar Geliyor

Yenidoğan Çetesi Skandalı Anadolu'ya Yayıldı: Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'dan İhbarlar Geliyor

İstanbul'da ortaya çıkan "yenidoğan çetesi" skandalının ardından, Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'da bazı özel hastanelerde yeni doğan bebeklerin yoğun bakım ünitelerine sahte epikriz raporları düzenlenerek yatırıldığı ve bu yolla SGK'dan haksız kazanç sağlandığı iddiaları gündeme geldi. Bazı bebeklerin bu süreçte şüpheli şekilde hayatlarını kaybettiği belirtildi.

Tüm Türkiye’de, bebeklerini kaybeden ancak şikayetlerine yanıt alamayan aileler, İstanbul'daki skandala benzer yapılar nedeniyle bebeklerinin ölümünden endişe duyuyor. Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'daki hastanelerde de benzer yöntemlerle haksız kazanç sağlandığı ve bebek ölümlerinin yaşandığı yönündeki iddialar dikkat çekiyor.

"32 Haftalık Bebeğim 40 Gün Sonra Hayatını Kaybetti"

Kocaeli’de yaşayan İbrahim Altan, eşi 23 Nisan’da erken doğum yapınca, 32 haftalık bebekleri Zümranur’un Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat olduğunu söyledi. Ancak burun delikleri kapalı olduğu için İstanbul’daki bir özel hastaneye sevk edilen bebek, burada ihmaller nedeniyle hayatını kaybetti. Baba İbrahim Altan, kızının vefatından sorumlu olanların yargılanmasını talep etti. Altan, bebeği yaşamını yitirmeden saatler önce CİMER’e şikayette bulunmuş, ancak bu başvuru sonrasında kızını kaybetmişti.

Niğde'den Kocaeli'ye Bebek Ölümleri

Niğde'de 2022 yılında doğum yapan Reyhan Öcal da bebeğinin şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini iddia etti. Aynı doktorun Kocaeli’de de bir bebek ölümünde ihmali olduğu belirtiliyor. Aileler, hastanelerdeki ihmalleri ve yanlış tedavileri gerekçe göstererek adalet arıyor.

Bebeği 2 Günde 3 Farklı Hastaneye Nakledilen Aile de Şikayetçi

Sakarya’da yaşayan Kamil Tan, bebeğinin doğduktan sonra farklı hastanelere sevk edildiğini, bu süreçte yeterli bilgi alamadıklarını ve bebeklerinin ölümünde ihmaller olduğunu söyledi. Savcılığa yapılan suç duyurusuna rağmen, soruşturmada bir gelişme yaşanmadı.

Solunum Cihazına Bağlanmadığı Halde Bağlanmış Gibi Gösterilen Bebek

Antalya’da ise sezaryenle doğum yapan Suna Serik'in bebeğinin doğumdan kısa süre sonra yoğun bakıma alındığı ve sahte epikriz raporlarıyla işlemlerin yürütüldüğü öne sürüldü. Aile, bebeğin ölümünde ihmaller olduğunu belirterek dosyanın yeniden açılmasını talep ediyor. Bu skandalların ardından aileler, ihmallerin üzerine gidilmesini ve adaletin sağlanmasını bekliyor.

Önceki Haber TOGG Referans Kodu : VAVPS
Sonraki Haber Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Açıkladı: Özel Hastaneler İçin Uzman Komisyonlar Kurulacak
Benzer Haberler