Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye Geçişlere Tepki: "Adaletsiz ve Haksız Bir Uygulama"

Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye Geçişlere Tepki:

Son dönemde AK Parti'ye katılan 15 kişiden 7'sinin Yeniden Refah Partisi'nden olması, partide tepki yarattı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Partimizden seçilmiş belediye başkanlarını istifa ettirip kendi partinize katmak haksız ve adaletsiz bir uygulamadır" diyerek duruma tepki gösterdi.

Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi'nin 63 belediyesinden 13'ünün AK Parti'ye geçiş yaptığını belirterek, bu durumu olağan ve kabul edilemez bulduklarını söyledi. Kılıç, devletin imkanlarını kullanarak belediye başkanlarını baskı altına almanın hukuka uygun olmadığını vurguladı ve seçilmiş belediye başkanlarının halkın emanetine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz de, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "Belediye başkanları kendi iradeleriyle partimize katılıyor" sözlerine sosyal medya üzerinden sert bir şekilde karşılık verdi. Altınöz, belediye başkanlarının nasıl AK Parti'ye geçmek zorunda bırakıldığını bildiklerini ve bu durumu kamuoyuyla paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, Altınöz, Ömer Çelik'i canlı yayında karşılıklı tartışmaya davet ederek, tüm iddiaları konuşmaya hazır olduğunu belirtti.

Önceki Haber AK Parti'nin 23. Yılı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yenilenme ve Gelecek Vizyonu Mesajları
Sonraki Haber Meclis'te Can Atalay Oturumu Gerginlik ve Yumruklu Kavgayla Geçti
Benzer Haberler