Ümraniye'de Operasyon Sırasında Silahlı Saldırı: 1 Polis Şehit, 2 Kişi Yaralandı

Ümraniye'de Operasyon Sırasında Silahlı Saldırı: 1 Polis Şehit, 2 Kişi Yaralandı

Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı nedeniyle gözaltına alınan bir şüpheli, yaşanan arbede sırasında silahla ateş ederek 27 yaşındaki kadın polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etti. Olayda ayrıca bir polis memuru ve şüphelinin annesi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, saldırgan yakalanarak gözaltına alındı. Olay anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ümraniye Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, "motosiklet hırsızlığı" suçundan aranan 19 yaşındaki Y.E.Ç.'yi Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakaladı. Ancak şüphelinin gözaltına alınması sırasında polis memurlarıyla arbede yaşandı. Bu sırada şüpheli, bir polis memurunun silahını alarak ateş açtı. Kadın polis memuru Şeyda Yılmaz saldırıya karşılık verirken, hem kendisi hem de meslektaşı K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. yaralandı.

Kadın Polis Memuru Şehit Oldu

Hastaneye kaldırılan yaralılar arasında bulunan Şeyda Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralılar K.H.S. ve P.G.'nin tedavileri sürüyor. Olay yerinden kaçmaya çalışan saldırgan Y.E.Ç. ise yaralı olarak gözaltına alındı.

Emniyet'ten yapılan açıklamada, zanlı hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Şehit polis için başsağlığı dilekleriyle birlikte yaralılara acil şifalar dilendi.

Saldırı Anı Kamerada

Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, polislerin şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı sırada, şüphelinin polisin silahını alıp ateş açtığı anlar net şekilde görüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Önceki Haber Akr Ofis: Modern Ofis Mobilyalarında Öncü
Sonraki Haber Bursa'da Eğitim Uçağı Kazası: 2 Pilot Hayatını Kaybetti
Benzer Haberler