Sokaklardaki başıboş köpeklerle ilgili yapılacak düzenleme konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta meclise gelmesi planlanıyor." dedi. Çelik, köpeklerin uyutulması konusundaki soruya ise, "Toplumda birbirine zıt çeşitli talepler var." şeklinde yanıt verdi.
Kanun Teklifi Hazırlıkları
AK Parti'nin başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı kanun teklifinde sona yaklaşıldı. Parti sözcüsü Ömer Çelik, yapılan düzenlemeyle ilgili olarak, çalışmaların en geç iki hafta içinde Meclis'e sunulacağını açıkladı.
Çalışmalar Devam Ediyor
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sırasında bir gazetecinin sokak köpekleri düzenlemesiyle ilgili sorusuna yanıt veren Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Adı üstünde taslak. Bununla ilgili olarak toplumda birbirine zıt çeşitli talepler var. Bu çerçevede henüz üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta meclise gelmesi planlanıyor. Ama dediğim gibi taslak üzerinde ortadaki bütün görüşler tartışıldığı çalışma var, çalışma devam ediyor."
Teklifin Detayları
Başıboş sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifinde detaylar netleşmeye başladı. Kulis bilgilerine göre, dünya genelindeki uygulamaların incelendiği bu çalışmada, İngiltere'deki düzenlemeye benzer bir teklifin ortaya çıkması bekleniyor. AK Parti kaynaklarına göre, teklifte sahipsiz köpeklerin uyutulması seçeneği de yer alacak.
Düzenleme Süreci
Belediyeler, barınaklarındaki kapasite kadar köpeklerin fotoğraflarını çekerek internet sitelerinde sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Her köpeğin sahiplenilmesi için 30 günlük bir bekleme süresi olacak. Bu süre sonunda sahiplenilmeyen köpekler için uyutma kararı uygulanacak. Kaynaklar, uyutmanın merhamet koşullarıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara sokaktan toplanacak yeni köpekler getirilecek ve süreç bu şekilde devam edecek.
Sahiplenilen Köpeklere Çip
Sahiplenilen köpeklere çip takılarak, sahiplerinin köpeklere karşı tutumları ve sorumlulukları takip edilecek. Bu uygulama, hayvanların refahını ve sahiplenme süreçlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesini amaçlıyor.
Bu düzenleme ile sokak köpeklerinin durumu daha sistematik bir şekilde ele alınacak ve hem hayvanların hem de toplumun güvenliği sağlanmaya çalışılacak.