Sinan Ateş Davasında Karar: Ağırlaştırılmış Müebbet ve Tahliyeler

Sinan Ateş Davasında Karar: Ağırlaştırılmış Müebbet ve Tahliyeler

2022 yılında Ankara'da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili görülen davada mahkeme kararını açıkladı. Tetikçi Eray Özyağcı, cinayeti azmettiren Doğukan Çep, Vedat Balkaya ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Komiser Mustafa Ensar Aykal'ın tutukluluğunun devamına karar verilirken, Serdar Öktem ve Çağlar Zorlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Bu olayla ilgili 12'si tutuklu 22 sanığın yargılandığı dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görüldü.

Ağırlaştırılmış Müebbet Cezaları

Tetikçi Eray Özyağcı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Motokurye Vedat Balkaya ve keşif yapan Suat Kurt da aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldı. Cinayeti azmettiren Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ise 'tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Tahliyeler ve Diğer Cezalar

Davada, Selman Bozkurt'a yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıl, Mustafa Uzunlar'a 15 yıl, Aşkın Mert Gelenbey'e 15 yıl, Emre Yüksel ve Murat Can Çolak'a ise 18 yıl hapis cezası verildi. Komiser Mustafa Ensar Aykal'ın tutukluluğuna devam kararı verilirken, Serdar Öktem ve Çağlar Zorlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sanıkların Son Sözleri

Karar duruşmasında sanıklardan son sözleri soruldu. Tetikçi Eray Özyağcı, Sinan Ateş’i öldürme niyetinin olmadığını belirterek "Keşke böyle olmasaydı, ben öldürmek istemedim" dedi. Vedat Balkaya ise olaydan haberi olmadığını, sadece alacak verecek meselesi için Ankara'ya geldiğini söyledi. Suat Kurt ise olaya karıştığı kadar cezalandırılmak istediğini belirtti. Doğukan Çep ise olayın şahsi bir mesele olduğunu ve kimsenin talimatı ile hareket etmediğini ifade etti. Diğer sanıklar da adil yargılanma taleplerini dile getirerek, hak ettikleri cezaya razı olduklarını ve beraat taleplerinde bulundular.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Yasama Döneminde Meclis'e Seslendi
Sonraki Haber Sinan Ateş Davasında Gerilim: Karar Öncesi Ailesine Saldırı
Benzer Haberler