Şahan Gökbakar'a Hapis Şoku: 10 Yıla Kadar Cezası İsteniyor

Şahan Gökbakar'a Hapis Şoku: 10 Yıla Kadar Cezası İsteniyor

Ünlü sanatçı Şahan Gökbakar’a ait olduğu belirtilen ve Nitelikli Doğal Koruma Alanı’nda bulunan kaçak yapıda izinsiz olarak güneş panelleri, su deposu ve iskelede ahşap kaplama yaptığı gerekçesiyle, Gökbakar ve 2 kişi hakkında 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Turgut Mahallesi’nde yer alan ve Çamaşırhane Film Yapım A.Ş'ye ait olan mülk, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi ekipleri tarafından kaçak olduğu tespit edilip mühürlendi. Yapılan incelemelerde, Şahan Gökbakar, kardeşi Togan Gökbakar ve Ç.Ö’nün bu taşınmaz üzerinde ruhsatsız olarak güneş panelleri, su deposu ve ahşap kaplamalı iskele yaptıkları belirtildi. 

İddianamede, şüphelilerin "İmar Kirliliğine Neden Olma", "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na Aykırılık" ve "Kıyı Kanunu’na Aykırılık" suçlarından 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları talep ediliyor.

Ne Yaşanmıştı?

Şahan Gökbakar, Marmaris'teki Nitelikli Doğal Koruma Alanı içinde yer alan villasına izinsiz yapı eklediği iddialarıyla gündeme gelmişti. Yapılan incelemelerde, izinsiz yapılaşma tespit edilerek villa mühürlenmişti. Gökbakar ise bu iddialara karşı, çevreye zarar vermediğini ve çevre dostu enerji kaynakları olan güneş panellerini kullandığını savundu. Ayrıca, villasının doğal koruma statüsüne zarar vermediğini iddia etti.

Önceki Haber Mazhar Alanson'un Büyük Acısı: Kızı Eda Alanson Hayatını Kaybetti
Benzer Haberler