Narin Cinayeti Soruşturmasında 22 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Narin Cinayeti Soruşturmasında 22 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor. Gözaltına alınan ve aralarında Narin'in anne, baba ve ağabeylerinin de bulunduğu 22 kişi, adliyeye sevk edildi ve savcılık sorguları başladı. 

22 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni, 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden biri jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 22 kişi adliyeye sevk edildi. Narin’in annesi, babası, ağabeyleri ve amcaları da gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.

Adalet Bakanı: Sorumlular Hak Ettikleri Cezayı Alacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, itirafçı bir şüphelinin tutuklandığını duyurdu. Tunç, “Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır” ifadelerini kullandı.

Amcanın Avukatı Davadan Çekildi

Tutuklu amca S.G.'nin avukatı Seda Toğrul, deliller doğrultusunda davadan çekildiğini açıkladı. Toğrul, "Güzel kızımız Narin'in yaşadıklarının acısını bir anne olarak içimde hissediyorum ve müdafilik görevimi sürdüremeyeceğim” dedi.

Amca S.G. 2 Eylül’de Tutuklanmıştı

Narin Güran’ın kaybolduğu 21 Ağustos'tan sonra başlatılan arama çalışmaları sonucunda, Tavşantepe Mahallesi muhtarı ve Narin’in amcası S.G., 2 Eylül’de tutuklanmıştı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in cansız bedeninin Eğertutmaz Deresi kenarında, çuval içinde ve üzeri taşlarla gizlenmiş şekilde bulunduğunu açıklamıştı.

İtirafçı: Cinayet Gizlenmeye Çalışıldı

Gözaltında bulunan N.B., jandarmadaki ifadesinde, amca S.G.'nin kendisinden 200 bin lira karşılığında Narin’in cansız bedenini dereye bırakmasını istediğini itiraf etti. N.B., S.G.'nin olay sonrası her gün göstermelik olarak arama çalışmalarına katıldığını ve jandarma ekipleriyle birlikte hiçbir şey olmamış gibi davrandığını söyledi.

Önceki Haber TEM'de Korku Dolu Dakikalar! Yol Kenarında 2 El Bombası Bulundu
Sonraki Haber İzmir'deki Yangını Defineciler Çıkardı: 8 Kişi Gözaltında
Benzer Haberler