Meclis'te Gece Yarısı Gerginlik

Meclis'te Gece Yarısı Gerginlik

TBMM Genel Kurulu'nda, AKP ve DEM Partili vekiller arasında yaşanan kavganın ardından gece yarısı da tansiyon düşmedi. Bu kez İYİ Parti ve MHP'li vekiller arasında arbede çıktı.

İlk Gerginlik

Dün akşam üzeri başlayan kavga, vergi kanun teklifi görüşmelerinde yeniden alevlendi. İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Cumhur İttifakı'na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bu eleştiriler, AKP ve MHP'li vekillerin tepkisine yol açtı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile Türkoğlu arasında arbede yaşandı. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genel Kurul'u kapattı.

Sert Eleştiriler

Türkoğlu, konuşmasında Cumhur İttifakı'nı sert bir dille eleştirdi ve "Her defasında aynı şeyi yapıyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirdi. Türkoğlu'nun sözleri üzerine İYİ Parti'nin önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Arbede Çıktı

Türkoğlu yerine geçerken, MHP'li Erkan Akçay ile arasında tartışma çıktı ve bu tartışma arbedeye dönüştü. Muhalefet ve iktidar milletvekilleri araya girerek kavgayı ayırmaya çalıştı. Türkoğlu, bazı milletvekilleri tarafından Genel Kurul'dan çıkarıldı.

Yeni Gerginlik

Ara sonrası Türkoğlu yeniden Genel Kurul'a girdi ve MHP'li Akçay ile tekrar tartıştı. Türkoğlu, Akçay'ın kendisine vurduğunu iddia ederek sert tepki gösterdi. Bazı MHP'li milletvekilleri Türkoğlu'nun üzerine yürüdü. Türkoğlu, araya giren milletvekilleri tarafından yeniden Genel Kurul'dan çıkarıldı.

Uyarı Cezası

Meclis Başkanvekili Bozdağ, Türkoğlu'na içtüzük gereği sükuneti ve çalışma düzenini bozduğu gerekçesiyle "uyarma cezası" verdi. Bozdağ, komisyonun yerinde olmaması nedeniyle birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı. Genel Kurul'da görüşülen vergi kanun teklifinin 7 maddesi kabul edildi.

Önceki Haber TBMM'de Gerginlik: AK Partili Karaismailoğlu, DEM Partili Bozan'a Yumruk Attı
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Rektör Atamaları ve Görevden Almalar
Benzer Haberler