Lübnan Dışişleri Bakanı: Nasrallah, İsrail tarafından öldürülmeden önce ateşkesi kabul etmişti

Lübnan Dışişleri Bakanı: Nasrallah, İsrail tarafından öldürülmeden önce ateşkesi kabul etmişti

Lübnan'da İsrail'in kara harekatı başlatmasının ardından Dışişleri Bakanı Abdullah Bu Habib'den dikkat çekici bir açıklama geldi. Habib, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmeden hemen önce ateşkesi kabul ettiğini belirtti. 

7 Ekim 2023'ten beri Gazze'de on binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail, savaşı Lübnan'a taşıdı. İsrail ordusu, önceki gün Lübnan'da bir kara harekatı başlattı ve 27 Eylül Cuma akşamı Dahiya bölgesindeki Hizbullah karargahına düzenlediği saldırıda, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdü. 

SALDIRIDA 80 BOMBA KULLANILDI 

İsrail'in operasyon sırasında en az 80 sığınak delici bomba kullandığı belirtilirken, bir İsrailli kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, İsrail'in Hizbullah'a yönelik 20 yıllık istihbarat çalışmalarının sonucunda Nasrallah'ı merkez dahil her yerde vurabileceklerini söyledi. 

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN CANLI YAYINDA ÇARPICI İFADELER 

Nasrallah'ın ölümünün yankıları sürerken, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bu Habib, dün akşam katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İSRAİL'DEN BİR HİLE 

CNN'e verdiği röportajda Habib, Hizbullah lideri Nasrallah'ın İsrail ile ateşkesi kabul ettiğini ve bu kararı İsrail hükümeti, ABD ve Fransa'ya ilettiğini açıkladı. Ancak Habib'e göre, Netanyahu bu anlaşmayı kabul etmesine rağmen, İsrail kısa bir süre sonra Nasrallah'ı öldürdü. 

NASRALLAH'IN DAMADI DA ÖLDÜRÜLDÜ 

Öte yandan, Arap ve Lübnan basınında çıkan haberlere göre, eski Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın damadı Hasan Kasir, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği hava saldırısında öldü. Aynı saldırıda, Kasir'in kardeşi ve üst düzey Hizbullah komutanı Muhammed Cafer Kasir de hayatını kaybetti.

Önceki Haber İran-İsrail Gerilimi: İstanbul Çıkışlı Uçuşlar İptal Edildi
Sonraki Haber İngiliz Basınından Çarpıcı Savaş Senaryosu: Türkiye de Dahil
Benzer Haberler