Kızıldeniz'de Dehşet Anları: Husiler Yunan Gemisini Saniyeler İçinde Batırdı

Kızıldeniz'de Dehşet Anları: Husiler Yunan Gemisini Saniyeler İçinde Batırdı

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de Yunanistan'a ait bir gemiye düzenledikleri saldırının görüntülerini paylaştı. Bu saldırının ardından gelecekte daha fazla saldırı yapacaklarını belirterek açıkça tehditte bulundular.

Husiler'den Tehdit: "Daha Fazla Saldırı Düzenleyeceğiz"

Yemen'deki İran destekli Husiler, 12 Haziran'da Kızıldeniz'de Yunanistan'a ait gemiye düzenledikleri saldırının görüntülerini yayınladı. Kasım ayından bu yana Husiler'in gerçekleştirdiği 60'tan fazla saldırıda toplam 4 denizci hayatını kaybetti. Husilerin silahlı kanadının sözcüsü Yahya Saree, gelecekte daha fazla saldırı düzenleyeceklerini ifade ederek, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak gemileri hedef aldıklarını belirtti.

"İşgal Altındaki Filistin Limanına Giriş Yasağını İhlal Etti"

Saree, 12 Haziran'da Tutor'a düzenlenen saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Saldırı 1 insansız su üstü aracı (USV), çok sayıda İHA ve balistik füzelerle gerçekleştirildi. Gemi, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal etmesi nedeniyle hedef alındı" şeklinde konuştu. Saldırıda bir Filipinli mürettebat hayatını kaybetti.

Husiler'in Saldırılarında Batan İkinci Gemi

İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları Kurumu (UKMTO), bildirilen bölgede gemi enkazı ve petrol sızıntısı tespit edildiğini ve geminin battığını açıkladı. Yunan gemisi, Husilerin saldırıları sonucunda batan ikinci gemi oldu. 18 Şubat'ta Husiler tarafından vurulan Belize bandıralı "Rubymar" adlı İngiliz kargo gemisi, 12 gün su aldıktan sonra batmıştı.

Kasım Ayından Bu Yana 60'tan Fazla Saldırı

Husiler, Kasım ayından bu yana Aden Körfezi'ndeki uluslararası ticari gemilere insansız hava aracı ve füzelerle saldırı düzenliyor. Bu saldırılarda toplam 4 denizci hayatını kaybetti. Husiler, bölgede gerginliği tırmandırarak uluslararası deniz ticaretini tehdit etmeye devam ediyor.

Önceki Haber Hizbullah'tan İsrail'e Kamikaze İHA Saldırısı: Askerlerin Toplanma Alanı Vuruldu
Sonraki Haber İsrail'in Gazze Saldırısı: Refah'ta Çadır Kampı Bombalandı, 25 Ölü, 50 Yaralı
Benzer Haberler