İzmir'deki Elektrik Faciasıyla İlgili 42 Kişi İçin Hapis Cezası İstendi

İzmir'deki Elektrik Faciasıyla İlgili 42 Kişi İçin Hapis Cezası İstendi

İzmir'de, yağmur sırasında yürürken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. 13'ü tutuklu toplam 42 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı ve mahkemeye gönderildi.

Olayın Detayları

12 Temmuz'da İzmir'de sağanak yağmur sırasında, Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz ve ikinci el eşya satıcısı İnanç Öktemay, Bayraklı'da suyla dolan yolda elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetti. Deniz ve Öktemay hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamlarını yitirdi.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri ve Önlemler

Olay yerindeki mazgaldan duman çıktığını gösteren güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Çevredeki esnaf, durumu daha önce ilgili kurumlara bildirmişti. Olaydan sonra belediye ve elektrik firması, kabloları yerin daha derinine alarak çözüm çalışmaları yaptı.

Bilirkişi Raporu

Bilirkişi raporunda, kabloların normalden daha sığ gömüldüğü ve yağmur tahliye mazgalına sıkışarak zedelendiği belirtildi. Rapor, her iki kurumun da ihmali olduğunu ve gerekli önlemleri almadığını tespit etti.

Tutuklamalar ve Gözaltılar

Soruşturma kapsamında 30 kişi gözaltına alındı, bunlardan 14'ü tutuklandı. Daha sonra bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ek olarak 11 kişi daha gözaltına alındı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüyle ilgili 42 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Sanıkların, suçun işleniş biçimi ve olayın gerçekleştiği yer ve zaman dikkate alınarak, alt sınırdan uzaklaştırılarak cezalandırılmaları talep edildi.

Önceki Haber Abdüllatif Şener’in Oğlu, Anneannesini Öldürdü: Şener İlk Kez Konuştu
Sonraki Haber Katalog Suçlar Nedir?
Benzer Haberler