İsrail, Hizbullah Karargah Başkanı Süheyl Hüseyni'yi Beyrut'ta Öldürdü

İsrail, Hizbullah Karargah Başkanı Süheyl Hüseyni'yi Beyrut'ta Öldürdü

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 72 saat süren ve 80 ton bombanın kullanıldığı bir operasyonla öldürülmesinin ardından Lübnan'a kara harekatı başlatmıştı. Bu sabah Beyrut'a düzenlenen yeni bir operasyonda, Hizbullah Karargah Başkanı Süheyl Hüseyni'nin de öldürüldüğü açıklandı. 

İsrail'in Gazze'deki operasyonlarından sonra Lübnan'a yönelttiği saldırılar hız kesmeden devam ederken, Nasrallah suikastı sonrası başlayan kara harekatı kapsamında Lübnan'da kritik isimlerin hedef alındığı duyurulmuştu. Son olarak başkent Beyrut'a düzenlenen saldırıda, Süheyl Hüseyni'nin öldürüldüğü bildirildi.

Batı Celil'de Askeri Bölge İlanı

İsrail, Lübnan sınırına yakın Batı Celil'de bulunan 5 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan etti. İsrail ordusu, Rosh Hanikra, Şlomi, Hanita, Adamit ve Arab el-Aramshe beldelerine giriş-çıkışların tamamen yasaklandığını duyurdu. Bu önlem, Lübnan'dan gelebilecek Hizbullah saldırılarına karşı bir hazırlık olarak değerlendiriliyor.

İsrail'in Lübnan'a Saldırılarında 2083 Kişi Hayatını Kaybetti

8 Ekim 2023'ten beri Hizbullah'la çatışmalarını sürdüren İsrail, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney bölgelerine ve Bekaa ile Baalbek'e yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre, 8 Ekim'den bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 2083 kişi hayatını kaybetti. İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce insan yerinden oldu ve ülkenin güneyinden başkent Beyrut'a ve kuzeye doğru yoğun bir göç dalgası yaşanıyor. Ayrıca, on binlerce Lübnanlı'nın Suriye'ye kaçtığı bildirildi. Hizbullah'ın roket ve füzelerle İsrail'e karşılık verdiği, ancak İsrail tarafında büyük bir hasarın oluşmadığı ifade ediliyor.

Önceki Haber İsrail'den Beyrut'a Yoğun Saldırı, Hizbullah'tan Hayfa'ya Misilleme
Sonraki Haber Lübnan'daki Türk Vatandaşlarının Tahliyesi Yarın Başlıyor
Benzer Haberler