Hizbullah İsrail’e İHA Saldırısı Düzenledi, Genelkurmay Başkanının Öldüğü İddia Edildi

Hizbullah İsrail’e İHA Saldırısı Düzenledi, Genelkurmay Başkanının Öldüğü İddia Edildi

Hizbullah, İsrail’in Hayfa kenti güneyindeki bir askeri üsse insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda 4 İsrail askeri hayatını kaybederken, 67 asker yaralandı. Hava savunma sistemlerinin İHA’yı tespit edemediği ve saldırı alarmlarının devreye girmediği bildirildi. Ayrıca, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin bu saldırıda öldüğü iddiaları gündeme geldi.

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Sürüyor

İsrail’in Lübnan’a yönelik yoğun saldırıları devam ederken, Hizbullah da bu saldırılara karşılık veriyor. İsrail Ordu Radyosu, Hizbullah’ın Binyamina bölgesindeki askeri üsse dronlu bir saldırı düzenlediğini açıkladı.

Hizbullah Hava Savunma Sistemini Aştı

Saldırı sonucunda 4 askerin öldüğü, 67 askerin yaralandığı belirtildi. İsrail Ordu Radyosu, Hizbullah’ın hava savunma sistemini yanıltarak saldırıyı gerçekleştirdiğini ve dronu korumak için füzelerle destek sağladığını bildirdi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve helikopter sevk edildiği görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Genelkurmay Başkanının Ölümü İddia Edildi

İsrail medyası saldırıyı "En acı gece" olarak nitelendirirken, Arap medyası da Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin saldırıda hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Hizbullah'tan Açıklama

Hizbullah, Gazze’deki Filistin direnişiyle dayanışma ve Lübnan halkını savunma amacıyla bu saldırıyı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, Hayfa’nın güneyinde, İsrail ordusuna bağlı Golani Tugayı’nın eğitim üssüne İHA filosuyla saldırı yapıldığı belirtildi. Hizbullah, halkını koruma görevinden vazgeçmeyeceğini ve düşmanı caydırma misyonunu sürdüreceğini vurguladı.

Önceki Haber Azerbaycan Manatı, Türk Lirası Karşısında Rekor Kırdı
Benzer Haberler