Hizbullah’ın Kamikaze İHA Saldırısı Netanyahu’nun Evini Vurdu

Hizbullah’ın Kamikaze İHA Saldırısı Netanyahu’nun Evini Vurdu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kayserya’daki evine, Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen bir kamikaze insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştirildi. Netanyahu'nun durumu henüz belirsizliğini korurken, İsrail hükümeti konuyla ilgili İsrail medyasına yayın yasağı getirdi. 

Görgü tanıkları, İHA'nın saldırı sırasında büyük bir patlama yaşandığını belirtti. Ancak olay sırasında herhangi bir uyarı sireni çalmadığı bildirildi. Başbakan Netanyahu’nun ofisinden konuya dair henüz bir açıklama yapılmazken, İsrail ordusu Lübnan’dan gelen üç İHA’yı tespit ettiklerini, ikisinin imha edildiğini duyurdu. Kayserya’daki bir yapıya çarpan üçüncü İHA’nın ise herhangi bir yaralanmaya yol açmadığı açıklandı. 

İsrail’in Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentinde bulunan askeri siber istihbarat merkezi Glilot Üssü'nde saldırı sırasında alarmlar çaldı. Öte yandan, Netanyahu'nun evi çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı, İsrail polisi bölgeye giriş çıkışları kapatarak yolları güvenlik altına aldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerinin yoğunluğu dikkat çekerken, bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından geçen İHA ve ardından duyulan saldırı alarmları da görüntülerde yer aldı.  Henüz Hizbullah’tan konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Önceki Haber Hamas, Yahya Sinvar’ın Ölümünü Resmen Doğruladı
Benzer Haberler