GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024-2025 akademik yılı için üniversitelerin örgün eğitim programlarına yeni kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için yapılan yurt başvurularının sonuçlandığını belirtti.

Bakan Bak, GSB yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin sonuçları e-Devlet kapısı üzerinden öğrenebileceğini ifade ederek, şu bilgileri paylaştı: "20 Ağustos - 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen yurt yerleştirme sürecimizin ilk aşaması tamamlandı. Başvurular, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak incelendi. Yerleştirme süreci, başvurusu geçerli sayılan öğrencilerin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre titizlikle değerlendirildi ve dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturuldu. Bu sıralamaya göre öğrenciler, kazandıkları okula en yakın yurtlara yerleştirildi. Eğer o yurtta yer yoksa bir sonraki yurda yönlendirildiler. Bakanlığımıza bağlı 81 ilde bulunan 857 yurt binasında toplam 987 bin kapasitemiz mevcut. İlk aşamada %88’lik bir yerleştirme oranı yakalayarak rekor kırdık. Bu oranın önümüzdeki günlerde daha da artmasını bekliyoruz."

GSB Yurt Kayıt İşlemleri Ne Zaman?

GSB yurt kayıt işlemleri, 7 Eylül Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet kapısı üzerinden yapılacak. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıtlarını tamamlaması için ilk kayıt ücretini ödemesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayını yapması gerekiyor.

Önceki Haber MEB'den Yeni Karar: Okullarda Cep Telefonu Yasaklanıyor!
Sonraki Haber İstanbul Valiliği’nden Okul Saatlerine Düzenleme: İlk Gün Eğitim 10.00-15.00 Arasında Olacak
Benzer Haberler