Eski Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal Serbest Bırakıldı

Eski Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal Serbest Bırakıldı

Zorlu Holding üst yönetiminde yaşanan "Ramazan tebriği" krizi sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cem Köksal, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, Vestel CEO’su Ergün Güler’in Ramazan ayı dolayısıyla şirket çalışanlarına gönderdiği tebrik mesajına, dönemin Zorlu Holding CEO’su Bekir Cem Köksal’ın sert tepki göstermesiyle başlamıştı. Köksal’ın Güler’e gönderdiği e-postada, "Dinden bağımsız bir duruşumuz var" ifadelerini kullanması kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve sosyal medyada geniş çapta tartışmalara yol açmıştı. Gelen tepkilerin ardından savcılık, "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamasıyla soruşturma başlatmış ve Köksal’ı gözaltına almıştı. Köksal, bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ramazan Tebriği ve Tartışmalar

Vestel CEO’su Ergün Güler, 28 Şubat’ta çalışanlara yönelik bir mesaj paylaşarak Ramazan ayının birlik, beraberlik ve hoşgörü getirdiğini vurgulamış, bu ayın Vestel ailesine barış ve mutluluk getirmesini dilediğini ifade etmişti. Güler, mesajında Hz. Mevlana’nın Mesnevi’de Ramazan ayı ile ilgili sözlerine de yer vermişti.

Ancak Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal, Güler’in mesajına karşı çıkarak, "Kurumsal olarak kutlanacak günler listemizde Ramazan ayı yer almıyor. Şirket olarak dinden bağımsız bir duruşumuz var" şeklinde bir e-posta göndermişti. Köksal, Güler’i bu tür kutlamalardan kaçınması konusunda daha önce de uyardığını belirterek, tekrarlanmaması gerektiğini vurgulamıştı.

Soruşturma Süreci ve İstifa Kararı

Köksal’ın bu mesajı ve yönetim içinde yaşanan kriz, kamuoyunda büyük tepki çekerken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya re’sen müdahil olmuş ve soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan Köksal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, yaşanan süreç sonrası Cem Köksal, yazışmaların yanlışlıkla şirket içinde yayıldığını ve bu olayın inanç veya değerler üzerinden tartışılmasının kendisini üzdüğünü belirterek, 28 yıldır görev yaptığı Zorlu Holding’e zarar vermemek adına istifa ettiğini duyurdu.

Önceki Haber Meteoroloji’den 19 İle Yağış Uyarısı!
Sonraki Haber Türkiye Genelinde Yağışlı Hava Etkili Olacak: Kar, Sağanak ve Fırtına Uyarısı
Benzer Haberler