Discord'a Erişim Engellendi: Suç İçerikleri Nedeniyle Kapatıldı

Discord'a Erişim Engellendi: Suç İçerikleri Nedeniyle Kapatıldı

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord platformuna erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu karardan kısa bir süre önce, suç teşkil eden içerikler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılıklarının adli soruşturma başlattığını duyurmuştu. Son dönemde çocuklara ve gençlere yönelik şantaj, pedofili ve cinsel istismar gibi suçlarla gündeme gelen Discord, sapkın akımların yayılmasına zemin hazırladığı gerekçesiyle erişim engeline tabi tutuldu.

Discord’a Yönelik Yaptırım

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord ve Telegram gibi sosyal ağlarda yaşanan siber zorbalıkların ardından, bu platformlarda suç teşkil eden içerikler hakkında yargı sürecinin başlatıldığını açıklamıştı. Ayrıca, yargı kararlarına uymayan sosyal ağ sağlayıcılarına erişim engeli ve bant daraltma gibi yaptırımların uygulanacağını belirtti. Bakan Tunç'un bu açıklamasından kısa bir süre sonra, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla "discord.com" 09.10.2024 tarihi itibariyle erişime kapatıldı.

Bakan Tunç: Çocuklarımızı Korumakta Kararlıyız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda Discord'a erişimin engellendiğini bildirdi. 5651 sayılı kanunun 8/1 maddesi uyarınca, "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarına dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle bu kararın alındığını belirtti. Bakan Tunç, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sosyal medya ve internetin zararlı içeriklerinden korumakta kararlıyız. Toplum yapımızı sarsan bu tür girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Discord’da Korkunç Görüntüler

Son dönemde kadına şiddet ve kadın cinayetleri olaylarının artmasıyla birlikte, sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları emniyetin radarına girmişti. Özellikle Discord'da oluşturulan bazı toplulukların, Dark mizah adı altında korkunç içeriklere yer verdikleri ortaya çıkmıştı. Bu platformda yer alan birçok kişinin, şantaj yaparak kazanç sağladığı öğrenildi. Sosyal medyada dolaşan bir videoda, "Şantaj yaparak para kazanıyoruz, kimse bizi durduramaz" diyen bir kişinin ifadeleri tepki çekmişti.

Önceki Haber Telegram, Kullanıcı Bilgilerini Yetkililerle Paylaşacak: Gizlilik Politikasında Önemli Değişiklik
Sonraki Haber Tesla, Direksiyonsuz Robotaksi: Cybercab ve Robovan Modellerini Tanıttı!
Benzer Haberler