Dilan Polat'ın Tutukluluğuna İtirazı Reddedildi

Dilan Polat'ın Tutukluluğuna İtirazı Reddedildi

Geçtiğimiz yıl kasım ayında örgüt kurma ve kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat'ın avukatlarının yaptığı tutukluluğa itiraz reddedildi. Polat, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama ve spor bahisleri kanununa muhalefet suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

MASAK Raporu Üzerine İtiraz

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanığın avukatları, MASAK raporunun ardından 19 Temmuz'da müvekkillerinin tutukluluğuna Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraz etti. Aynı gün yapılan değerlendirmede, mahkeme Engin Polat ve diğer 3 sanığın itirazını reddetti. Ancak Dilan Polat için eksik evrak nedeniyle değerlendirme pazartesi gününe bırakıldı.

Tutukluluğun Devamı Kararlaştırıldı

Pazartesi günü nöbetçi mahkeme olmaması sebebiyle Dilan Polat'ın avukatı itirazını Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, dosyanın yetkili mahkeme olan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Dosya, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne iade edildi ve oradan da tekrar Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Yeniden yapılan değerlendirme sonucu, Dilan Polat'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi ve tutukluluk hali devam edecek.

Önceki Haber Tiyatro Sanatçısı Şener Kökkaya Hayatını Kaybetti
Sonraki Haber Ünlü Oyuncu Kenan Işık 10 Yıl Sonra Hayatını Kaybetti
Benzer Haberler